''Nordea" Rīgas maratona pusmaratona dalībnieks - Signis Vāvere (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

''Nordea" Rīgas maratona starts jau pēc 2 mēnešiem. Redzot, ka ielās parādās arvien vairāk skrējēju, TVNET pasekos līdzi trijiem no tā dalībniekiem. Šoreiz pieredzē dalās skrējējs Signis Vāvere.

Kristīne šogad startēs 5 km distancē minimaratonā, Signis plāno veikt pusmaratonu (21 km), kas viņam ir viens no treniņu posmiem, gatavojoties pirmajam maratonam rudenī, savukārt Lauris Lizbovskis par sportu ne tikai stāsta citiem, bet šogad, jau trešo reizi startējot ''Nordea Rīgas maratonā'', pēc diviem veiksmīgiem pusmaratoniem plāno noskriet savu pirmo maratonu.

Divus mēnešus viņi dalīsies savos iespaidos arī ar mums.

Vieglatlēts un šobrīd Latvijas basketbola izlašu fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis kā ''Nordea" Rīgas maratona vēstnieks dos padomus mūsu skrējējiem, lai palīdzētu savus mērķus īstenot, un profesionāļa ieteikumi būs pieejami ikvienam.

Signis Vāvere: ""Nordea" Rīgas maratonā piedalīšos pusmaratona distancē"

"Strādāju bankā, un visa diena pārsvarā tiek pavadīta, sēžot ar monitoram piekaltu skatienu. Pēc kādas slimošanas ārsts teica: vairāk laika jāpavada svaigā gaisā. Suņa un mazdārziņa man nav, futbola spēlēšanai pagalmā esmu par vecu, bet pastaigas mani garlaiko. Nekas cits neatlika kā skriet.

Skrējis biju skolas laikā un savā vecuma grupā rajonā biju viens no ātrākajiem krosā. Vietējās orientēšanās sacensībās piedalījos no trīspadsmit gadu vecuma. Tomēr skriešana man likās mocības un neko par pulsu, pusmaratona garumu vai pienskābēm es nezināju un negribēju zināt. Krosos lika piedalīties fizkultūras skolotājs, bet orientēšanās vispār bija tēva hobijs.

Atvēris savu pirmo grāmatu par skriešanu, atradu tur divas atziņas. Maratonu, trenējoties un no visas sirds gribot, var noskriet jebkurš. To izdarīt piespiedīs tie, kuriem tu par savu plānu noskriet maratonu pastāstīsi. Tā es sāku ne tikai gatavoties noskriet maratonu trīs gadu laikā, bet arī par to rakstīt blogu.

Tā arī radās lielāka virtuālo skrējēju komanda - VSK Noskrien. Mēs satiekamies tikai sacensībās, bet virtuāli trenējamies kopā. Ar pieredzi, padomu, uzmundrinājumu un motivāciju. Kā gan tu vari neiet skriet lietainā rītā, ja pieci tavi komandas biedri dažādās Latvijas (arī ārzemju) vietās jau ir noskrējuši. Tā mēs varam arī piedalīties aizjūru maratonos neklātienē, lasot, kā viens no mūsējiem to ir paveicis.

"Nordea" Rīgas maratonā es piedalīšos pusmaratona distancē, un man tas būs kā gatavošanās posms rudenī paredzētajam pirmajam maratonam."

''Signis ir gatavs normālam treniņam normālos laika apstākļos, kad garās bikses vairs nav vajadzīgas, bet 3/4 bikses tiek lietotas tāpēc, lai uzturētu siltumā ceļus, kas, šķiet, šad tad var sāpēt (kāda svaiga vai veca trauma?), kā arī tiek lietoti ļoti amortizējoši treniņu apavi, kas arī maksimāli saudzē gan ceļus, gan muguru,'' komentē veikala "Maratons" eksperts Raimonds Soopargs.

Signis Vāvere
Signis Vāvere Foto: AFI
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu