Olimpiskajam čempionam Meritam pozitīvas dopinga analīzes (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Olimpiskais un pasaules čempions 400 metru distancē amerikānis Lašons Merits pieķerts aizliegto vielu lietošanā. Laika posmā no 2009.gada oktobra līdz 2010. gada janvārim trīs dopinga analīžu rezultāti bijuši pozitīvi.

Sprintera advokāts Hovards Džeikobs norādīja, ka šāda situācija izveidojusies tādēļ, ka Merits lietojis medikamentus, kas saistīti ar vīrieša reproduktīvo veselību.

Atlēts esot samierinājies ar pagaidu diskvalifikāciju un atzina, ka ir ''pieļāvis muļķīgu egoistisku kļūdu'', jo viņam vajadzēja zināt, ka lietotais produkts satur aizliegtu anabolisko steroīdu.

''Samierināties, ka esmu pieķerts dopinga lietošanā, lietojot produktu privātām vajadzībām, ir ļoti grūti. Ceru ka sponsori, ģimene un draugi, kā arī sporta vide piedos man. Jebkurš sods, ko varētu saņemt par savu darbību, nebūs tik smags kā pazemojums, kādu izjūtu,'' norādīja Merits. 

Tikmēr ASV Vieglatlētikas federācijas pārstāvis norādījis, ka Merits ir aptraipījis savu karjeru, ar ko vajadzēs samierināties visu turpmāko dzīvi, jo olimpiskais čempions nav bijis spējīgs uzņemties atbildību, kas nepieciešama pasaules klases atlētiem.

Līdz turpmākajai lietas izskatīšanai Meritam ir liegta dalība sacensībās, vēsta izdevums ''Guardian''.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu