Signis pēc traumas atsāk gatavošanos Nordea Rīgas maratonam (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Viens no TVNET skrējējiem, kurš gatavojas Nordea Rīgas maratonam, Signis, stāsta, kā atsāk skriešanu pēc traumas, kur iespējams izmēģināt spēkus pirms maratona un kas ir ''skrējēju klubs''.

Ja rītdien vajadzētu noskriet Nordea Rīgas maratona pusmaratona distanci, tad es to varētu izdarīt... divās dienās. Un trīs piegājienos. Tieši drusku vairāk nekā 21 kilometru esmu noskrējis, atsākot skriet pēc izveseļošanās.

Varbūt esmu sācis par strauju, bet Nordea Rīga maratons nav aiz kalniem un tur būs jānoskrien. Nedomāju par speciāliem ātruma treniņiem, lai uzlabotu savu personīgo rekordu pusmaratonā, bet vienkārši skrienu. Lēni, prātīgi un apkārt mājai. Tagad galvenais regulāri skriet, krāt kilometrus un atkal neiedzīvoties kādās likstās.

Bet ko darīt tiem, kas bezgala nocietušies savus noskrietos kilometrus likt lietā un nevar sagaidīt Nordea Rīgas maratonu? Kā vēsta skrējēju komandas VSK Noskrien kalendārs, skriešanas sacensības notiek katrās brīvdienās tuvākā un tālākā apkārtnē. Bet tas vēl nav viss.

Mazākos apmēros un, iespējams, tuvāk tavām mājām notiek dažādi skriešanas seriāli darbdienu vakaros. Valmierā J. Daliņa stadiona apkārtnē trešdienās notiek skriešanas sacensības no aprīļa līdz pat oktobrim. Distances garums no pusotra kilometra līdz pat desmit kilometriem. Otrdienās Ogres Zilajos kalnos notiek sacensības 2 km, 4 km vai 8 km distancē. Lai arī Nordea Rīgas maratona trase ir gana līdzena un speciālie kalnu treniņi nav nepieciešami, Ogrē tos var izbaudīt.

Ozolniekos, Jelgavas novadā trešdienās notiek gadskārtējie skrējieni „Ozolnieku apļi”. Tur piedāvā veikt distanci pēc paša vēlmes no 700 metriem līdz 10 kilometriem. Pirmdienu pēcpusdienās ir iespēja piedalīties krosa skriešanas sacensībās „Baložu bizons”. Tur distances garums no viena līdz četriem kilometriem.

Rīga šādas skriešanas aktivitātes piedāvā abās Daugavas pusēs. Juglā otrdienās notiek skriešanas seriāls „Juglas apļi”. Tur vari skriet no viena līdz četriem apļiem, kur katra apļa garums ir 3,6 km. Grīziņkalna parkā notiek rūdītāko skrējēju seriāls – „Veselības skrējiens”. Šis skrējiens notiek sestdienās un cauru gadu.

Savukārt Uzvaras parkā katra mēneša pirmajā un trešajā svētdienā notiek Šri Činmoja organizācijas skrējienu seriāls “Pārspēj sevi”. Šis pasākums ir bez maksas un distance ir divas jūdzes. Latvijas skriešanas sporta centrs organizē atklātos čempionātus stadiona un šosejas skrējienos. Tie notiek sestdienās Mežaparkā vai Daugavas stadionā.

Tāpat regulāri sacensības skriešanā notiek Valkā, Saldū, Kuldīgā un Jūrmalā.

Kā atrast komandu skriešanai?

Tu vari būt vecs vai jauns, puisis vai meitene, tu vari būt kādā citā klubā vai strādāt Nike rūpnīcā, tu pat vari nemācēt skriet un nekad mūžā nevienās sacensībās nepiedalīties, bet tu vari iestāties skrējēju klubā VSK Noskrien un noskriet. Klubam nav nekādu noteikumu un klubs no tevis neprasīs obligāto piedalīšanos Nordea Rīgas maratonā, bet ja tu tomēr skriesi, tad mēs parādīsim tavus rezultātus citiem, pārrunāsim ar tevi tavu skriešanas pieredzi un, galvenais, būsim tavi kluba biedri jebkādos skriešanas un citos pasākumos. Varbūt mēs nekad mūžā nesatiksimies, bet tu vairs nebūsi vientuļš skrējējs. Tu būsi kluba biedrs.

VSK Noskrien ir virtuāla skrējēju komanda, kas apvieno jau vairāk nekā divus simtus dažādu spēju skrējēju un skriešanas entuziastu. Mums ir tādi puiši un meitenes, kas skrējuši jau trīsdesmit gadus un noskrietos maratonus uz vienas rokas pirkstiem nesaskaitīs; ir tādi, kas ir ceļā uz savu pirmo maratonu, un ir arī tādi, kas tieši savu pirmo maratonu vai pusmaratonu ir noskrējuši, pateicoties VSK Noskrien un pārstāvot VSK Noskrien komandu. Mums ir tādi, kas skrien ātri un ieņem pirmās vietas, ir tādi, kuri skrien sava prieka pēc, un ir tādi, kas, lasot VSK Noskrien rakstus un diskusijas, tūlīt, tūlīt ņems kedas un sāks skriet. Galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.

Ar VSK Noskrien tu vari reģistrēt savus skrējienus, uzzināt kādas sacensības notiek tepat un visā pasaulē un kurās piedalās VSK Noskrien biedri. Vari redzēt kartē, kur tad tavi komandas biedri skrien treniņus, un varbūt pievienoties. Kā arī lasīt neaizmirstamus stāstus par skriešanas piedzīvojumiem dažādās pasaules malās un varbūt pat uzdrošināties pats tādā piedalīties un atrast ceļabiedrus.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu