Soļotājam Rumbeniekam 23.vieta; Radēviča iekļūst finālā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas pilsētā Barselonā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks 20 kilometru distancē izcīnīja 23. vietu. Savukārt Ieva Zunda 400 metru barjerskrējiena distancē nodrošināja vietu pusfinālā, bet Ineta Radēviča iekļuva tāllēkšanas sacensību finālā.

Papildināts ar jaunāko informāciju.

Latvijas pārstāvis lielāko distances daļu atradās dalībnieku noslēdzošajā grupā un no līderiem atpalika vairākas minūtes. Savukārt pēdējos kilometros Rumbenieks bija atkritis uz pēdējo vietu, kas rezultātā deva 23. vietu no 23 finišējušajiem sportistiem.

Latvijas soļotājs distanci veica 1 stundā 30 minūtēs un 50 sekundēs.

Uzvaru izcīnīja Staņislavs Jemeļjanovs no Krievijas (1,20:10). Otrajā vietā finišēja Alekss Švarcers no Itālijas, bet uzreiz aiz viņa ierindojās portugālis Žoau Vjera.

Pavisam distancē devās 27 sportisti.

Tikmēr vesera mešanas kvalifikācijas sacensību A grupā Ainārs Vaičulēns ierindojās 12. vietā un finālā neiekļuva. Latvijas vesera metējam ieskaitīts tika tikai pirmais mēģinājums, kad veseris piezemējās pēc 65,43 metriem.

B grupā startēja otrs Latvijas vesera metējs Igors Sokolovs, kurš palika divas vietas aiz finālistiem (8.vieta B grupā), noslēdzot sacensības 14. vietā. 

Labākais Latvijas sportistam bija otrais mēģinājums, kurā veseris piezemējās pēc 73,29 metriem. Pirmajā piegājienā Sokolova veseris lidoja 71,24 metrus, bet trešajā mēģinājumā – 70,69 metrus. Lai iekļūtu starp divpadsmit labākajiem, Sokolovam pietrūka nepilna metra.

Savukārt Ieva Zunda 400 metru barjerskrējiena distancē savā priekšskrējienā ierindojās trešajā vietā, nodrošinot vietu pusfinālā. Zunda sasniedza savu sezonas labāko rezultātu un finišēja pēc 56,06 sekundēm.

Sacensību pusfināls paredzēts 28. jūlijā. 

Latvijas tāllēcēja Ineta Radēviča jau pirmajā mēģinājumā aizlēca 6,72 metrus tālu un izpildīja kvalifikācijas normu, kas nodrošināja viņai vietu finālā.

Savukārt otra Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva labākajā mēģinājumā piezemējās pēc 6,60 metriem, kas ir jauns viņas personiskais rekords. Diemžēl līdz iekļūšanai finālā Grīvai pietrūka divu centimetru un sacensības viņa noslēdza 15.vietā.

Latvijas sportisti Eiropas čempionātā

Vīrieši - Māris Urtāns, Igors Sokolovs, Staņislavs Olijars, Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals, Ēriks Rags, Ronalds Arājs, Normunds Pūpols, Ainārs Vaičulēns, Jānis Leitis, Atis Vaisjūns, Arnis Rumbenieks.

Sievietes - Ineta Radēviča, Madara Palameika, Marlēna Reimane, Sandra Krūma, Jekaterina Čekele, Ieva Zunda, Sinta Ozoliņa-Kovala, Lauma Grīva.

Kā ziņots, tad no starta Eiropas čempionātā atteicās skrējējs Dmitrijs Jurkevičs un desmitcīņnieks Edgars Eriņš.

Eiropas čempionāta tiešraides no 27.jūlija līdz 1.augustam vērojamas Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu