Tāllēcēja Ineta Radeviča kļūst par Eiropas čempioni (170)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča Eiropas vieglatlētikas čempionātā ar jaunu nacionālo rekordu izcīnījusi zelta medaļu.

Labākajā mēģinājumā Radeviča sasniedza jaunu Latvijas rekordu un piezemējās pēc 6,92 metriem.

Jāatzīmē, ka Latvijas tāllēcēja pirmajos četros mēģinājumos sasniedza lieliskus rezultātus, attiecīgi 6,87, 6,79 un 6,73 metri.

Otro vietu izcīnīja Portugāles tāllēcēja Naide Gomeša, kas arī aizlēca 6,92 metrus, taču Radevičas otrs tālākais rezultāts bija labāks. Savukārt bronzas godalgu ieguva Olga Kučerenko no Krievijas ar rezultātu 6,84 metri.

Iepriekšējo Latvijas rekordu, kas piederēja Valentīnai Gotovskai, Radeviča laboja par vienu centimetru.

Jau ziņots, ka Radeviča kvalifikācijas sacensībās jau pirmajā mēģinājumā aizlēca 6,72 metrus tālu un nodrošināja vietu finālā. Savukārt otra Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva labākajā mēģinājumā piezemējās pēc 6,60 metriem, kas ir jauns viņas personiskais rekords. Diemžēl līdz iekļūšanai finālā Grīvai pietrūka divu centimetru un sacensības viņa noslēdza 15.vietā.

Pienākas prēmija

Radevičai pienākas prēmija līdz 10 tūkstošiem latu, taču par tās apjomu lems gada nogalē, informēja izglītības un zinātnes ministres pārstāve Agnese Korbe.

Apsveikuma vēstuli Radevičai nosūtīja Valsts prezidents Valdis Zatlers, sveicot sportisti ar uzvaru EČ un jauna Latvijas rekorda sasniegšanu, informēja Valsts prezidenta kancelejas preses dienestā. Zatlers vieglatlētei pateicās par Latvijas vārda nešanu pasaulē un uzteica par sīvā cīņā gūtu spožu uzvaru, kas izcīnīta, pateicoties talantam, ieguldītajam darbam un lielam gribasspēkam.

Radeviču ar uzvaru prestižajās sacensībās apsveica arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība). Ministre norādīja, ka šis gads Latvijai sportā izvērties izcili veiksmīgs, ko apliecina gan Latvijas sportistu gūtās medaļas Vankūveras olimpiskajās spēlēs, gan U-20 sieviešu izlases basketbolā iegūtās bronzas medaļas Eiropas čempionātā, pauda Korbe.

Latvijas sportisti Eiropas čempionātā

Vīrieši - Māris Urtāns, Igors Sokolovs, Staņislavs Olijars, Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals, Ēriks Rags, Ronalds Arājs, Normunds Pūpols, Ainārs Vaičulēns, Jānis Leitis, Atis Vaisjūns, Arnis Rumbenieks.

Sievietes - Ineta Radeviča, Madara Palameika, Marlēna Reimane, Sandra Krūma, Jekaterina Čekele, Ieva Zunda, Sinta Ozoliņa-Kovala, Lauma Grīva.

Eiropas čempionāta tiešraides no 27.jūlija līdz 1.augustam vērojamas Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Komentāri (170)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu