Sirmais nominēts Eiropas gada uzlecošās zvaigznes balvai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas Vieglatlētikas asociācija (EAA) ir nominējusi Latvijas jauno un talantīgo šķēpmetēju Zigismundu Sirmo Eiropas uzlecošās zvaigznes balvai. Sirmais ir gan pasaules junioru rekordists, gan arī Eiropas U-20 čempions.

Kopumā balvai nominēti 13 jaunie sportisti. Divi pārstāvji no Francijas, Krievijas, Polijas un Vācijas, bet balvai izvirzīti arī pa vienam pārstāvim no Latvijas, Ungārijas, Ukrainas, Lielbritānijas un Spānijas.

Balsojumu veidos līdzjutēju, žurnālistu, EAA un speciālas ekspertu komisijas balsojums. Līdzjutēji savu balsi var atdot EAA mājas lapā internetā european-athletics.org/european-rising-star-nominations-for-2011. Balsojums ilgs līdz 26. septembrim.

Jau ziņots, ka 19 gadus vecais Sirmais ziemas Eiropas kausa izcīņā mešanas disciplīnās martā šķēpu raidīja 84,47 metrus tālu, par 60 centimetriem pārspējot slavenā norvēģa Andrēasa Tūrkildsena 2001. gadā sasniegto pasaules junioru rekordu.

Martā Sirmais tika atzīts par mēneša labāko Eiropas vieglatlētu, bet jūnijā latvietis laboja sev piederošo pasaules rekordu, Jāņa Lūša kausa izcīņā uzrādot rezultātu 84,69 metri.

Jūlijā Sirmais kļuva par Eiropas U-20 junioru čempionu, bet septembra sākumā Tegu notikušajā pasaules čempionātā viņam 32. pozīcija 36 sportistu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu