Sieviete pēc Čikāgas maratona dzemdē bērnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Neparasts gadījums notika Čikāgas maratonā, kur sievietei uzreiz pēc finiša šķērsošanas sākās dzemdības, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Ambera Millere sāka just dzemdību sāpes dažas minūtes pēc tam, kad bija noskrējusi 42 kilometru garo distanci sešās stundās un 25 minūtēs.

"Daudzi cilvēki man kliedza: skrien, stāvoklī esošā sieviete!" paziņoja 27 gadus vecā maratona dalībniece.
"Domāju, ka būs negatīva attieksme, tomēr kļūdījos."

Līdz šim maratonos grūtnieces ir skrējušas, tomēr Milleres gadījums ir pieskaitāms pie izņēmumiem. Viņa bija stāvoklī jau 38 nedēļas un piecas dienas. Pilns grūtniecības termiņš ir 40 nedēļas.

"Sievietei bija lieliska fiziskā forma un laba veselība. Tādi gadījumi attiecināmi uz izņēmumiem," paziņoja kādas Čikāgas medicīnas skolas profesore Prija Raiena.

Mediķi uzskata, ka sievietes ar labu veselību šādos gadījumos drīkst skriet. Tomēr grūtnieces tiek brīdinātas, ka jābūt noteiktai pieredzei. Grūtniecības laikā nedrīkst sākt skriet maratonu, ja pirms tam tas nekad nav darīts.

Čikāgas maratonā, kurš notika pagājušās nedēļas nogalē, uzvarēja krieviete Lilija Šobukova. Viņa finišēja pēc divām stundām, 18 minūtēm un 20 sekundēm, uzstādot Krievijas rekordu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu