Šķēpmetējs Čakšs izcīna pasaules junioru čempiontitulu (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK @Olimpiade_lv

Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs svētdien Jūdžinā (ASV) triumfēja pasaules čempionātā junioriem (U-20), turklāt sasniedza jaunu personisko rekordu, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Uzvaru pasaules čempionātā 19 gadus vecais Čakšs izcīnīja pēdējā (6.) metienā, kad sķēpu raidīja 74,04 metrus tālu. Līdz tam viņš ar 70,89 metrus tālu raidījumu atradās ceturtajā vietā.

Otro vietu ieguva Matija Muhars no Slovēnijas, kas labākajā mēģinājumā sasniedza 72,97 metrus, bet bronzas godalgu izcīnīja Moldovas pārstāvis Adrians Mardare, kurš uzrādīja rezultātu 72,81 metrs.

Iepriekš latvieša labākais sasniegums bija 73,34 metri.

«Pirms sacensībām aizmigu tikai ap četriem naktī, jo bija pārāk karsts. Joprojām nespēju noticēt [uzvarai]! Pat pēc pieciem neveiksmīgiem metieniem es zināju, ka man ir iespēja izpildīt vienu ļoti labu. Domāju, ka varēju [šķēpu] aizmest pat tālāk. Tagad esmu ļoti laimīgs, arī mans treneris un ģimene būs sajūsmā,» Čakša teikto pēc uzvaras citēja sacensību rīkotāji.

Līdz šim Latvijas šķēpmetēji bija izcīnījuši piecas medaļas pasaules junioru čempionātā, bet šī ir pirmā stiprā dzimuma konkurencē.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu