Apinis ar sezonas labāko rezultātu izcīna zelta medaļu Eiropas čempionātā (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas paraolimpietis Aigars Apinis ceturtdien izcīnīja pirmo vietu Velsā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā diska mešanas sacensībās.

Startējot F52 medicīnas grupā, Apinis labākajā mēģinājumā sasniedza 19,68 metrus, ko nevienam no pārējiem pieciem fināla dalībniekiem neizdevās pārspēt.

Zīmīgi, ka visos sešos mēģinājumos latvietis disku raidīja tālāk par 18 metriem.

Otrajā vietā ierindojās polis Roberts Jahimovičs, kurš labākajā metienā raidīja disku 16,77 metrus tālu, bet trešais palika slovāks Henriks Planks - 14,29 metri.

Dienas turpinājumā 200 metru skrējienā startēs Edgars Kļaviņš, bet šķēpmešanā dāmām - Diāna Dadzīte, Liene Gruzīte un Taiga Kantāne. Savukārt vīriem šķēpmešanā startēs Dmitrijs Silovs, bet lodes grūšanā Edgars Bergs.

Eiropas čempionātā vieglatlētikā sportistiem ar invaliditāti, kas Svonsi notiks līdz sestdienai, Latviju pārstāvēs astoņi dalībnieki.

Pērn Francijā risinājās pasaules čempionāts, kurā Latvijas sportisti tika pie pilna medaļu komplekta - zeltu lodes grūšanā izcīnīja Apinis, kuram bija arī bronza diska mešanā, bet pie sudraba šķēpmešanā tika Silovs.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu