Paraolimpietis Silovs izcīna zeltu Eiropas čempionātā (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš Soms

Latvijas paraolimpietis Dmitrijs Silovs ceturtdien izcīnīja zeltu Velsā notiekošā Eiropas čempionāta vieglatlētikā šķēpa mešanas sacensībās.

Startējot F37/38 medicīnas grupā, Silovs finālsacensībās uzvarēja ar jaunu personisko rekordu - 47,32 metri, tuvāko sekotāju Oleksandru Dorošenko apsteidzot par gandrīz sešiem metriem.

Tikmēr bronzas godalgu izcīnīja čehs Petrs Vratils.

Savukārt dāmu šķēpmešanas sacensībās, piedaloties F56 medicīnas grupā, ceturto vietu izcīnīja Diāna Dadzīte.

Labākajā mēģinājumā Latvijas sportiste rīku raidīja 16,31 metru tālu, no bronzas godalgas atpaliekot vien par četriem centimetriem.

Dienas turpinājumā šķēpmešanā dāmām startēs arī Liene Gruzīte un Taiga Kantāne, bet lodes grūšanā vīriem - Edgars Bergs.

Pirms tam ceturtdien zeltu diska mešanas sacensībās izcīnīja titulētais latvietis Aigars Apinis.

Eiropas čempionātā vieglatlētikā sportistiem ar invaliditāti, kas Svonsi notiks līdz sestdienai, Latviju pārstāv astoņi dalībnieki.

Pērn Francijā risinājās pasaules čempionāts, kurā Latvijas sportisti tika pie pilna medaļu komplekta - zeltu lodes grūšanā izcīnīja Apinis, kuram bija arī bronza diska mešanā, bet pie sudraba šķēpmešanā tika Silovs.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu