Par Eiropas gada vieglatlētiem nosaukti kārtslēcējs Lavilenjē un sprintere Šipersa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par Eiropas šī gada labākajiem vieglatlētiem nosaukti franču kārtslēcējs Reno Lavilenjē un sprintere Dafne Šipersa no Nīderlandes, informē Eiropas Vieglatlētikas asociācija.

Tikmēr par gada uzlecošajām zvaigznēm kļuvuši britu sprinteris Edams Džemili un Krievijas augstlēcēja Marija Kučina.

Pašlaik 28 gadus vecais Lavilenjē šogad trešo reizi triumfēja Eiropas čempionātā vieglatlētikā, turklāt februārī laboja leģendārā Ukrainas augstlēcēja Sergeja Bubkas 21 gadu veco pasaules rekordu telpās, uzlecot 6,16 metru augstumā.

Savukārt pašlaik vien 22 gadus vecā Šipersa šogad Eiropas čempionātā uzvarēja 100 un 200 metru skrējienos, lai gan bija pirms tam bija ierasts, ka viņa piedalās septiņcīņā, kur pērn kļuva par pasaules vicečempioni.

Eiropas čempionātā 200 metrus noskrienot 22,03 sekundēs, Šipersa uzstādīja jaunu Nīderlandes rekordu.

Tikmēr 21 gadu vecais Džemili šogad kļuva par Eiropas čempionu 200 metru skrējienā, aiz sevis pamanoties atstāt titulēto francūzi Kristofu Lemetru. Tāpat Džemili palīdzēja Lielbritānijas komandai triumfēt Eiropas čempionāta 4x100 metru stafetē.

Savukārt Džemili vienaudze Kučina Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba godalgu, turklāt dalīja labākās godu pasaules meistarsacīkstēs telpās, kā arī uzrādīja teicamus rezultātus prestižās Dimanta līgas posmos.

Gada balvu ieguvēji tika noskaidroti, ņemot vērā skatītāju, mediju, Eiropas vieglatlētikas federāciju un ekspertu balsis.

Pērn par Eiropas labākajiem vieglatlētiem tika nosaukti titulētais Ukrainas augstlēcējs Bohdans Bondarenko un čehu barjerskrējēja Zuzana Hejnova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu