Vienai no pasaules labākajām skrējējām konstatē pozitīvas dopinga analīzes (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules lielāko maratonu sērijas (WMM) organizatori piektdien pavēstīja par Kenijas skrējējas Ritas Jepto nopelnītās prēmijas iesaldēšanu, jo viņas organismā konstatētas pozitīvas dopinga analīzes.

Kā vēstīts mājaslapā «RunBlogRun», atsaucoties uz «ticamiem avotiem», 33 gadus vecajai Jepto analīžu A provei bijuši pozitīvi rezultāti pēc septembrī Kenijā aizvadītām sacensībām.

Tomēr Starptautiskā Vieglatlētika savienība (IAAF) saistībā ar šo tēmu oficiālu paziņojumu pagaidām vēl nav sniegusi.

Jepto pašlaik tiek uzskatīta par vadošo maratona skrējēju pasaulē. Viņa divreiz uzvarējusi Čikāgas maratonā, bet trīs reizes bijusi labākā Bostonā, ieskaitot 2013.gadu, kad ar rezultātu divas stundas, 18 minūtes un 57 sekundes sasniedza astoto visu laiku labāko rezultātu pasaulē.

Jepto kļuva par 2013./14.gada WMM sērijas uzvarētāju, un svētdien notiekošā Ņujorkas maratona laikā viņai bija plānots saņemt nopelnīto čeku par 500 000 dolāriem (392 000 eiro).

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu