Lavilenjē atzīts arī par gada labāko vieglatlētu; Lūsis uzņemts Slavas zālē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par šī gada pasaules labāko vieglatlētu piektdien tika nosaukts franču kārtslēcējs Reno Lavilenjē, kurš šo titulu pievienoja arī pirms mēneša gūtajai Eiropas labākā vieglatlēta balvai.

Tikmēr par gada labāko vieglatlēti kļuvusi lodes grūdēja Valērija Adamsa no Jaunzēlandes.

Lavilenjē šogad laboja leģendārā Sergeja Bubkas 21 gadu veco pasaules rekordu telpās, uzlecot 6,16 metru augstumā, turklāt tas notika Bubkas dzimtenē Doņeckā. Tāpat augustā francūzis trešo reizi karjerā kļuva par Eiropas čempionu.

Tikmēr Adamsa ir divkārtēja olimpiskā un četrkārtēja pasaules čempione, bet viņa uzvarējusi visās sacensībās, kurās piedalījusies, kopš 2010.gada augusta. Viņa svinējusi 56 uzvaras pēc kārtas.

Savukārt par gada uzlecošo zvaigzni atzīta 17 gadus vecā britu septiņcīņniece Morgana Leika, kura šogad pasaules junioru čempionātā uzvarēja gan septiņcīņā, gan augstlēkšanā.

Balsošana par labākajiem gada vieglatlētiem notika starp pašiem sportistiem, valstu federācijām un žurnālistiem.

Kandidātu lokā nemaz starp desmit kandidātiem nebija jamaikiešu sprintera Useina Bolta, kurš par labāko vieglatlētu tika nosaukts iepriekšējos trīs gados.

Dāmām pērn par labāko kļuva jamaikiešu sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa.

Tāpat piektdien leģendārais latviešu šķēpmetējs Jānis Lūsis tika uzņemts Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) Slavas zālē.

Lūsis ir vienīgais Latvijas sportists, kuram izdevies izcīnīt visu trīs kalumu olimpiskās medaļas - olimpisko zeltu 1968.gadā Mehiko, sudrabu 1972.gadā Minhenē un bronzu 1964.gadā Tokijā. Lūsis ir arī četrkārtējs Eiropas čempions un divkārtējs pasaules rekordists, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris.

Lūsis ir pirmais Latvijas sportists, kurš tiks iekļauts IAAF Slavas zālē, kas pirmos biedrus uzņēma 2012.gadā.

Kopā ar Lūsi uzņemti arī Krievijas augstlēcējs Valērijs Brumels, amerikāņu barjerskrējējs Glens Deiviss, Vācijas tāllēcēja Heike Drekslere, Marokas skrējējs Hišams el Gerūžs, Vācijas sprintere Marija Koha, poļu soļotājs Roberts Koržeņovskis, amerikāņu desmitcīņas meistars Bobs Matiass, amerikāņu sprintere Vilma Rūdolfa, Austrālijas barjerskrējēja Šērlija Striklenda de la Hantija, somu skrējējs Lase Virens un amerikāņu kārtslēcējs Kornīliuss Vormedams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu