Latviju EČ vieglatlētikā telpās pārstāvēs 11 sportisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ēriks Gailis/TVNET

Latviju Eiropas čempionātā (EČ) vieglatlētikā telpās pārstāvēs 11 sportisti, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) mājas lapa. Sacensības Prāgā (Čehija) risināsies no 5. līdz 8. martam.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti Aiga Grabuste (tāllēkšana), Māris Urtāns (lodes grūšana), Elvijs Misāns (tāllēkšana), Renārs Stepiņš (800 m), Mareks Ārents (kārtslēkšana), Kārlis Pujāts (kārtslēkšana) Dmitrijs Jurkevičs (1500 m), Madara Onužāne (augstlēkšana), Pauls Ārents (800 m), Kristaps Valters (800 m) un Jānis Baltušs (400 m).

Komandas vadītājs ir Dmitrijs Miļkevičs. Uz Čehiju komandai līdzi dosies vairāku sportistu treneri.

5. martā vakara programmā kvalifikācijas sacensības notiks Mārim Urtānam un Elvijam Misānam. Savukārt citu sportistu kvalifikācija notiks 6. un 7. martā. Sacensību tiešraidi no 6. līdz 8. martam nodrošinās LTV7 kanālā.

Izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs norāda, ka izlases sportisti ir gatavi startam. «Galvenais uzdevums ir startēt savu personīgo rezultātu līmenī un darīt to ar aizrautību un pašatdevi. Tādā gadījumā arī viss sanāks. Protams, kā vienmēr ceram uz medaļām. Šī reize nav izņēmums.»

Iepriekšējā Eiropas ziemas čempionātā 2013. gadā Gēteborgā (Zviedrija) piedalījās astoņi Latvijas vieglatlēti. Visveiksmīgāk startēja Poļina Jeļizarova 3000 m – 9:09,86 (priekšskrējienā – 9:05,96) un Elvijs Misāns tāllēkšanā – 7,68 m (kvalifikācijā – 7,92 m). Abi izcīnīja astotās vietas.

Laura Ikauniece pieccīņā ar 4224 punktiem bija desmitā. 1500 m skrējienā Poļina Jeļizarova laboja Latvijas rekordu telpās – 4:15,10 (12.vieta). Mareks Ārents kārtslēkšanā izcīnīja 11. vietu, pārvarot augstumu 5,50 m. Laumai Grīvai 13. vieta tāllēkšanā ar 6,34 m tālu lēcienu. Trīsoļlēkšanā Santa Matule guva 17. vietu (13,33 m).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu