«Rīgas Kausos» piedalīsies pasaulē atzīti sportisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās «Rīgas Kausi» šogad piedalīsies sportisti no 24 valstīm. Tāllēkšanā vīriešiem dalību apstiprinājis divkārtējs pasaules čempions telpās brazīlietis Mauro da Silva. 28. maijā plkst. 18.00 Daugavas stadionā notiks šo sacensību atklāšana, informē Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) preses dienests.

Šogad sacensības apmeklēs arī olimpiskais čempions kārtslēcējs Sergejs Bubka.

«Mums ir liels gods, ka Sergejs Bubka apmeklēs sacensības, kurās viņš pats ir piedalījies pirms 32 gadiem. Ar rezultātu 5,30 m viņš bija otrais aiz Aleksandra Obižajeva,» sacīja Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis. «Interesanti, ka pēc 70 dienām - 14.augustā - Helsinkos Sergejs Bubka kļuva par pasaules čempionu. Vēl Sergejs Bubka pirms sacensībām tiksies ar valsts un galvaspilsētas vadošajām amatpersonām un piedalīsies Latvijas Olimpiskās komitejas projekta «Sporto visa klase» pasākumā Jelgavā.»

Sacensībās piedalīsies sportisti no Marokas, Nigērijas, Meksikas un Brazīlijas.

«Vīriešu tāllēkšanas sektorā būs iespējams redzēt divkārtēju pasaules čempionu telpās brazīlieti Mauro da Silvu (8,32 m). Zīmīgi, ka da Silva savus zelta lēcienus ir realizējis pēdējos mēģinājumos. Tas nozīmē, ka arī Rīgā mēs varam gaidīt aizraujošu cīņu. Savukārt mūsu Latvijas rekordistei Aigai Grabustei tāllēkšanas sektorā konkurentes būs Amija Harisa (Antigua un Barbuda), Džesika Rīza (Brazīlija) un Eiropas U-23 sudraba godalgas ieguvēja Krisatina Grišutina (Ukraina). Savukārt šķēpmešanas sektorā vīriešiem spraiga cīņa būs starp Aināru Kovalu, Rolandu Štrobinderu, Gati Čakšu un ārzemju viesiem – Turcijas rekordistu, pasaules universiādes čempionu Fatihu Avanu un Uzbekistānas čempionu Ivanu Zaitsevu. Sacensībās piedalīsies 5 Latvijas rekordisti – Aiga Grabuste, Ronalds Arājs, Jānis Leitis, Gunta–Latiševa Čudare un Dmitrijs Jurkevičs, kā arī citi starptautiskās sacensībās godalgoti vieglatlēti,» atklāja sacensību direktors Mārtiņš Začests.

Cīņa notiks sešās «Rīgas kausu» disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, tāllēkšanā sievietēm un vīriešiem, 200 m skrējienā sievietēm, kā arī lodes grūšanā un vīriešiem. Papildus šīm disciplīnām sportisti cīnīsies arī Promo disciplīnās.

Kopā sacensības notiks 15 disciplīnās. Uzvarētāji «Rīgas Kausu» disciplīnās iegūs 900 eiro naudas balvu. Turklāt pieci sacensību uzvarētāji ar augstvērtīgāko rezultātu, ko noteiks pēc vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām, saņems naudas balvu līdz 500 eiro.

«Rīgas Kausu» ieguvēja, šķēpmetēja Sinta Ozoliņa atzīst, ka pilnvērtīgi gatavojusies vasaras sezonai nometnē Portugālē. «Šķiet, ka esmu sagatavojusies tā, lai labi startētu visas sezonas garumā. Priecājos, ka Latvijā notiek starptautiska līmeņa sacensības, kur ir sīva konkurence. Ceru uz siltiem laika apstākļiem un tāliem metieniem.»

Sacensības atklās nu jau par tradīciju kļuvušais Bērnu skrējiens, kurā piedalīsies pazīstamu vieglatlētu bērni. 80 m garo distanci bērniem palīdzēs veikt Tallink talismans Lote, kas vēlāk kopā ar Rīgas simbolu – Rīgas Bebru – uzmundrinās publiku un rūpēsies par skatītāju vērību. Neskaitot profesionālu atlētu startus sacensību gaitā, skatītājiem būs iespēja atbalstīt Paraolimpisko vājredzīgo un neredzīgo sportistu 100 m skrējienu, kurā piedalīsies arī Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks Edgars Kļaviņš. Aizraujošs programmas papildinājums būs Rīgas skolu stafešu skrējiens 4x200 disciplīnā, kurā sacentīsies spēcīgākās Rīgas komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu