Pasaules čempions Jego šķēpmešanu iemācījies «Youtube»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kenijas sportists Jūliuss Jego, kurš trešdien Pekinā (Ķīna) kļuva par pasaules čempionu šķēpmešanā, šā sporta veida pamatus apguvis populārajā interneta vietnē «Youtube», atklāja viņa treneris Peteri Pīronens no Somijas.

«Man bija nopietns savainojums, un domāju, ka sacensībās Pekinā nevarēšu piedalīties,» raidsabiedrība BBC citē Jego. «Tikai daži sportisti ir paveikuši to, kas man ir izdevies.»

26 gadus vecais Jego pasaules čempionātā šķēpu raidīja 92,72 m, viņam kļūstot par trešo vistālāk metušo šķēpmetēju pasaulē. Tāpat Jego kļuva par pirmo Kenijas sportistu, kam pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs izdevies izcīnīt zeltu ārpus skrejceļa.

«Šeit nav neviena cita sportista, kas būtu izgājis «Youtube» skolu. Vēlos noskatīties savu metienu. Tas bija gandrīz perfekts,» teica Āfrikas rekordists un sezonas labākā rezultāta īpašnieks.

Jego karjera strauji attīstījās pēc tam, kad viņš sāka sadarbību ar Pīronenu, kurš ir treneris arī pasaules čempionāta sudraba medaļniekam Ihabam Abdelrahmanam el Saīdam no Ēģiptes.

«Viņš šķēpu meta 78 metrus. Ja viņš spēj sasniegt šādu rezultātu bez trenera, jābūt talantīgam,» 2013. gadā par Jego teica Pīronens. «Viņš bija eksplozīvs, laba ķermeņa augšdaļa, bet bija samērā vājš kājās un vajadzēja mainīt dažas lietas tehnikā.»

Par Jego tālāk šķēpu metuši vien soms Aki Parvinainens (93,09 m) un pasaules rekordists (98,48 metri) Jans Železnijs no Čehijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu