Bolts triumfē arī 200 m sprintā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par desmitkārtēju pasaules čempionu ceturtdien Pekinā (Ķīna) kļuva jamaikietis Useins Bolts, kurš triumfēja pasaules vieglatlētikas čempionāta 200 metru sprinta disciplīnā.

29 gadus vecais sportists distanci veica 19,55 sekundēs, sasniedzot šīs sezonas labāko rezultātu.

Sudraba medaļu ar rezultātu 19,74 sekundes ieguva amerikānis Džastins Getlins, kurš otro vietu ieguva arī 100 metru sprintā.

Vēl pirms izejas no virāžas abi sportisti bija līdzīgās pozīcijās, tomēr taisnē izpaudās liels Bolta pārākums, kurš finiša līniju šķērsoja jau bez liela sasprindzinājuma.

Tikmēr bronzas godalgu ar jaunu nacionālo rekordu (19,87 sekundes) izcīnīja Anaso Jobodvana no Dienvidāfrikas Republikas.

Bolts Pekinā triumfēja arī 100 metros. Viņš Jamaikas izlases sastāvā piedalīsies arī 4X100 metru stafetes skrējienā. Bolts ir pasaules čempionātu zelta medaļām bagātākais sportists. Pēc uzvaras 100 metru finālā viņš apsteidza amerikāņus Karlu Lūisu un Maiklu Džonsonu, kuri savulaik bija tikuši pie astoņām zelta medaļām.

Jamaikas sprinteris pasaules čempionāta 200 metru distancē triumfēja ceturto reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu