Amerikāņu skrējēja Fēliksa 9. reizi kļūst par pasaules čempioni

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Amerikāņu skrējēja Elisone Fēliksa, triumfējot 400 metru distancē, ceturtdien ieguva jau devīto zelta godalgu pasaules vieglatlētikas čempionātos.

Fēliksa guva ļoti drošu uzvaru, ar rezultātu 49,26 sekundes sasniedzot jaunu personisko rekordu un šā gada labāko rezultātu pasaulē.

Otro vietu ar 49,67 sekundēm izcīnīja Bahamu salu sportiste Šonija Millere, bet trešā ar 49,99 sekundēm bija Šerika Džeksone no Jamaikas.

Šis Fēliksai bija pirmais nozīmīgais tituls 400 metru distancē, tomēr viņa pa trim reizēm par pasaules čempioni kļuvusi 200 metros un 4x100 metru stafetē, bet vēl divus zeltus ieguvusi 4x400 metru stafetē.

Viņa dāmu konkurencē ir pārliecinoši pirmā iegūtajos zeltos pasaules čempionātos, bet ar kopējām 11 medaļām atrodas otrajā pozīcijā, atpaliekot vien no slavenās jamaikietes Merlinas Otijas, kura karjerā tika pie 14 godalgām.

Gandrīz paralēli ceturtdien jamaikietis Useins Bolts triumfēja 200 metru sprintā, iegūstot savu desmito zeltu pasaules meistarsacīkstēs, kas ir visu laiku labākais rezultāts.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu