Ozoliņa ar jaunu personisko rekordu sasniedz PČ finālu; Palameika paliek 13.vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANTONIN THUILLIER / AFP

Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa piektdien ar jaunu personisko rekordu sasniedza Pekinā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā finālsacensības, bet Latvijas rekordiste Madara Palameika palika pirmā aiz fināla dalībniekiem.

A kvalifikācijas grupā Palameika labāko rezultātu sasniedza ar pēdējo - trešo - metienu, kad viņa rīku raidīja 62,17 metrus tālu. Tas viņai grupā deva sesto vietu.

Pirmajā mēģinājumā Palameika šķēpu aizmeta 59,78 metrus tālu, kamēr otrais raidījums netika ieskaitīts.

Tikmēr B kvalifikācijas grupā Ozoliņa jau pirmajā mēģinājumā bija 62,81 metru tāla, uzrādot personisko rekordu. Atlikušie divi mēģinājumi latvietei netika ieskaitīti.

Arī Ozoliņa savā grupā bija sestā.

Kvalifikācijas summā par uzvarētāju ar 65,92 metriem kļuva vāciete Kristīne Husonga, kura šo rezultātu, kas bija jauns personiskais rekords, uzrādīja pēdējā mēģinājumā un atstāja Palameiku ārpus finālistu vidus.

Ozoliņa ierindojās 11.vietā, bet Palameika palika 13.pozīcijā, turklāt no finālistu divpadsmitnieka viņu šķīra tikai pieci centimetri.

Lai automātiski sasniegtu pasaules čempionāta finālsacensības, šķēpmetējām vajadzēja rīku aizmest vismaz 63,50 metrus tālu. Kopumā finālā startēs 12 labākās sportistes.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā noslēgsies svētdien, kad arī risināsies dāmu šķēpmešanas fināls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu