Šipersa ar jaunu Eiropas rekordu kļūst par pasaules čempioni 200 metros

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Talantīgā Nīderlandes sportiste Dafne Šipersa piektdien sasniedza jaunu Eiropas rekordu 200 metru sprintā, triumfējot Pekinā notiekošajā pasaules vieglatlētikas čempionātā.

Līdzīgi kā 100 metros, kur viņa guva sudrabu, arī šoreiz Šipersa lieliski veica distances otro daļu, finišējot pēc 21,63 sekundēm, kas ir arī jauns čempionāta rekords.

Vieglatlētikas vēsturē 200 metrus ātrāk skrējušas vienīgi amerikānietes Florensa Grifita Džoinere un Meriona Džounsa.

Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla šoreiz aizņēma Jamaikas sprinteres - vien 0,03 sekundes uzvarētājai zaudēja Ileina Tompsone, kura kļuvusi par piekto visu laiku ātrāko šīs distances veicēju, bet pēc 21,97 sekundēm finišēja Veronika Kempbela-Brauna.

Kā zināms, 100 metru sprintā Šipersa vien 0,05 sekundes piekāpās jamaikietei Šellijai Annai Freizerei-Praisa.

Pagājušā gada Eiropas labākā vieglatlēte Šipersa vēl 2013.gada pasaules čempionātā tika pie bronzas septiņcīņas disciplīnā, bet pērn kļuva par Eiropas čempioni 100 un 200 metru sprintos. Sportiste vien šī gada jūnijā izlēma, ka līdz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm pilnībā koncentrēsies sprinta disciplīnai.

Pasaules čempionāts ilgs līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu