Soļotājs Rumbenieks paliek pēdējais pasaules čempionāta 50 kilometru distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WANG ZHAO / AFP

Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks sestdien palika pēdējais starp finišējušajiem sportistiem pasaules vieglatlētikas čempionāta 50 kilometru distancē.

Sacensības Rumbenieks noslēdza pēc četrām stundām, 28 minūtēm un 55 sekundēm, kas deva 38.vietu, turklāt no priekšpēdējušā vietā finišējušā sportista viņš atpalika par vairāk nekā 19 minūtēm.

Par čempionu kļuva slovāks Matejs Tots, kurš finišēja pēc trim stundām, 40 minūtēm un 32 sekundēm, tuvāko konkurentu Džeredu Telentu no Austrālijas apsteidzot par vairāk nekā pusotru minūti.

Savukārt trešais distanci noslēdza Takajuki Tani no Japānas.

Šī bija Slovākijas visu laiku pirmā zelta godalga pasaules meistarsacīkstēs, bet Tota līdz šim lielākais sasniegums bija sudrabs pērnā gada Eiropas čempionātā, kad francūzis Johans Diniss laboja pasaules labāko rezultātu šajā distancē.

Jau vēstīts, ka pagājušajā svētdienā Latvija tika pie pirmās medaļas šajā pasaules čempionātā - bronzu septiņcīņas sacensībās izcīnīja Laura Ikauniece-Admidiņa.

Pasaules čempionātā Pekinā Latviju pārstāv deviņi atlēti, bet kā pēdējās čempionāta noslēdzošajā dienā svētdien uz starta dosies maratona skrējēja Anita Kažemāka un šķēpmetēja Sinta Ozoliņa.

Iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem risinājās Maskavā, Latviju pārstāvēja desmit sportisti, tomēr viņi palika bez augstiem rezultātiem, jo labākā bija Ikaunieces izcīnītā 11.vieta septiņcīņā.

Ikaunieces-Admidiņas sasniegtā bronza kopumā Latvijai bija tikai trešā godalga pasaules čempionātos. Iepriekš pie bronzām tika slavenais šķēpmetējs Dainis Kūla (1983.gadā) un tāllēcēja Ineta Radeviča (2011.gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu