Druēns pirmo reizi kļūst par pasaules čempionu augstlēkšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas augstlēcējs Dereks Druēns svētdien nedaudz negaidīti kļuva par Pekinā notikušā pasaules čempionāta vieglatlētikā zelta medaļas ieguvēju.

Pasaules čempiona tituls varēja izšķirties brīdī, kad latiņa bija novietota 2,36 metru augstumā, taču neviens no zelta medaļu pretendentiem - Druēns, 2013.gada pasaules čempions Bohdans Bondarenko no Ukrainas un ķīnietis Džans Guovejs - to pārvarēt ar četriem lēcieniem nespēja. Līdz ar to augstums tika samazināts par diviem centimetriem, bet vienīgais to ar pirmo mēģinājumu spēja pārvarēt tieši kanādietis.

Tikmēr Guovejs un Bondarenko ierindojās dalītā otrajā vietā.

Pašlaik 25 gadus vecais Druēns pirms diviem gadiem Maskavā notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja bronzu, šādu pašu godalgu izcīnot arī Londonas olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr Kenijas skrējējs Asbels Kiprops trešo reizi pēc kārtas tika kronēts par pasaules čempionu 1500 metru distancē. Kiprops svētdien uzvarēja Pekinā notiekošajā pasaules čempionātā, distanci mērojot trīs minūtēs un 34,40 sekundēs, panākumu nodrošinot vien distances pēdējos 50 metros.

Zīmīgi, ka 2008.gadā Kiprops Pekinā kļuva arī par olimpisko čempionu.

Sudrabu svētdien izcīnīja cits Kenijas skrējējs Elija Manangoi, kurš no uzvarētāja atpalika par 0,23 sekundēm, kamēr trešais bija olimpiskais čempions Taufiks Mahlufi no Alžīrijas.

Pekinā notikušais pasaules čempionāts vieglatlētikā svētdien noslēdzās ar ASV un Jamaikas izlašu uzvarām 4x400 metru stafetēs.

Vīriešu stafetē jau sestajā pasaules čempionātā pēc kārtas uzvarēja ASV, turklāt pēdējā etapā panākumu nodrošināja tieši pieredzējušais Lašons Merits.

ASV komanda, kuras sastāvā bez Merita startēja arī Deivids Verbergs, Tonijs Makkvejs un Braišons Nellums, finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 57,82 sekundēm.

ASV izlases uzvaru sērija pasaules čempionātu 4x400 metru stafetē sākās jau 2005.gadā.

Sudrabu ieguva Trinidada un Tobago, kas aiz sevis atstāja Lielbritāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu