Dopinga skandāls: Krievu sportiste lūdz politisko patvērumu Kanādā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Krievijas vidējo distanču skrējēja Jūlija Stepanova, kas atklāja Krievijas sportistu dopinga lietošanas ēnas puses, lūgusi politisko patvērumu Kanādā, vēsta radio «Eho Moskvi».

Stepanova, kura izcieš diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu, ar savu dzīvesbiedru, bijušo Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbinieku Vitāliju Stepanovu Vācijas televīzijas kanālam ARD dokumentālajā filmā atklāti stāstīja par dopinga problēmām, korupciju Krievijas vieglatlētikā.

Pēc šīs ARD filmas plaši izpletās dopinga skandāls Krievijas sportā.

Šajās dienās pasaules antidopinga kustības līderi aicina neļaut Krievijas vieglatlētiem piedalīties nākamajā gadā paredzētajās olimpiskajās spēles Riodežaneiro, jo deviņi mēneši līdz tām nav pietiekami, lai pārliecinātos vai sportisti ir «tīri».

Stepanova izjutusi spiedienu, kopā ar vīru lūgusi Kanādai politisko patvērumu.

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) provizoriski ir diskvalificējusi Krievijas vieglatlētu komandu.

Kamēr Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) un Starptautiskā olimpiskā komiteja pārrunā Krievijas iespējas atgriezties, Nacionālā antidopinga organizācijas institūta (iNADO) vadītāji uzskata, ka Krievijas vieglatlētu komanda nav parādījusi, ka ir gatava uz olimpiskajām spēlēm sūtīt no dopinga brīvus sportistus.

Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs norādījis, ka Krievijas vieglatlētikas federācijā nepieciešams veikt būtiskas izmaiņas, tajā skatā organizācijas vadībā.

Žukovs uzsvēra, ka sportistiem, kuri nav iesaistīti aizliegto vielu lietošanā, nevajadzētu liegt dalību starptautiskās sacensībās.

Tikmēr IAAF komisijas sastāvā iekļauti pieci eksperti, kas pārbaudīs Krievijas Vieglatlētikas federāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu