Pēc konkurentes diskvalifikācijas Prokopčuka tiks atzīta par Osakas maratona uzvarētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc ukraiņu maratona skrējējas Tetjanas Gameras-Šmirko diskvalifikācijas Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka tiks atzīta par šā gada Osakas maratona uzvarētāju, vēsta portāls «insidethegames.biz».

Gamera-Šmirko ir trīskārtēja Osakas maratona čempione, tomēr Ukrainas Vieglatlētikas federācija viņai oficiāli piespriedusi četru gadu diskvalifikāciju par pārkāpumiem bioloģiskajā pasē.

Paziņots, ka anulēti visi skrējējas rezultāti kopš 2011.gada augusta.

Janvārī Gamera-Šmirko Osakā triumfēja ar rezultātu divas stundas 22 minūtes un deviņas sekundes, bet Prokopčuka no viņas atpalika par minūti un 58 sekundēm, izcīnot otro vietu. Ukrainiete Osakā triumfēja arī 2013. un 2014. gadā. Viņa šogad bija devītā ātrākā maratona skrējēja pasaulē.

Tāpat Gamera-Šmirko izcīnīja piekto vietu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, bet tagad viņas diskvalifikācija noslēgsies 2019.gada 29.septembrī.

Zīmīgi, ka Prokopčuka pirmoreiz par Osakas maratona uzvarētāju kļuva 2005.gadā, kad sasniedza Latvijas rekordu, kas joprojām nav pārspēts. Savukārt tagad viņa tiks pie sava otrā šā maratona titula.

Novembra sākumā Prokopčuka izcīnīja astoto vietu prestižajā Ņujorkas maratonā. 39 gadus vecā sportiste vēl nav oficiāli pavēstījusi, vai turpinās savu karjeru. Šis Prokopčukai bija divdesmitais maratons karjerā, un visās 20 reizēs viņa spējusi sasniegt finišu. Viņa ir 2005. un 2006. gada Ņujorkas maratona čempione.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu