Krievijas Vieglatlētikas federācija piekritusi tās pilnīgai diskvalifikācijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) pieņēmusi tai piespriesto diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem, ko tai pirms nepilnām divām nedēļām piemēroja Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Krievijas puse piekritusi tās Vieglatlētikas federācijas pilnīgai diskvalifikācijai, turklāt negrasās iesniegt apelāciju IAAF pieņemtajam lēmumam.

IAAF vadība par VFLA atjaunošanu tās saimē lems pēc inspekcijas komisijas lēmuma, turklāt Krievija solījusi sadarboties ar šo komisiju.

Piespriestā federācijas diskvalifikācija ir lielākais IAAF pieņemtais soda mērs tās pastāvēšanas vēsturē. Šis liegums nozīmē, ka Krievijas vieglatlēti nedrīkst piedalīties starptautiska mēroga sacensībās.

Tomēr Krievija cer uzlabot savu situāciju pēc iespējas ātrāk, lai tās sportisti varētu piedalīties nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, šomēnes atklātībā nonāca Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojums, kurā bija teikts, ka sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ IAAF būtu jādiskvalificē VFLA un jāliedz tās atlētiem dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Uzreiz pēc tam Maskavas antidopinga laboratorijai tika atņemta licence, kas liedza tai veikt jebkādas ar WADA organizāciju saistītas darbības, turklāt pagaidu diskvalifikācija tika piespriesta VFLA. Kad WADA piesprieda pagaidu diskvalifikāciju arī Krievijas Antidopinga aģentūrai (RUSADA), Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko pavēstīja, ka Krievija ir gatava pārveidot valsts antidopinga sistēmu.

Kā zināms, Vācijas televīzijas kanāls ARD pērn decembrī un šogad augustā dokumentālajās filmās vēstīja, ka Kenijā un Krievijā dopinga lietošana vieglatlētu vidū ir ļoti izplatīta. Pirmajā filmā tika uzsvērts, ka dopinga lietošana Krievijas sportā ir kā sērga, uzraugošajām instancēm slēpjot patiesos analīžu rezultātus un iesaistoties korupcijā. Savukārt otrajā vēstīts, ka trešdaļai no izturības distanču medaļniekiem pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs laika posmā starp 2001. un 2012.gadu bijušas aizdomīgas asinsanalīzes.

WADA pēc pirmās filmas izveidoja neatkarīgu izmeklēšanas komisiju, kas veica 11 mēnešus ilgu izmeklēšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu