Diskvalificētas Kenijas vieglatlētes vaino federācijas vadību kukuļa prasīšanā

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divas Kenijas vieglatlētes, kuras pagājušā gada pasaules čempionāta laikā tika pieķertas dopinga lietošanā, vaino nacionālās federācijas vadību kukuļa pieprasīšanā.

Kā aģentūrai AP izteikušās skrējējas Kiki Manunga un Džoisa Zakarija, Kenijas Vieglatlētikas federācija viņām pieprasījusi 24 000 ASV dolāru (21 000 eiro) lielu kukuli, lai samazinātu diskvalifikācijas ilgumu. Federācijas izpilddirektors Aizeks Mvangi esot vēlējies saņemt naudu līdz 16.oktobrim, tomēr, kad sportistes atzina, ka nevarēs savākt tādu summu, viņas diskvalificētas līdz 2019.gadam.

Tikmēr Mvangi apsūdzības nosaucis par «joku» un uzsvēris, ka nekad nav ar sportistēm ticies privāti.

Sportistes uzsvērušas, ka vērsīsies Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) ētikas komisijā, kas izmeklē korupcijas apsūdzības Kenijas Vieglatlētikas federācijā.

Abām sportistēm pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pērn augustā notikušā pasaules čempionāta laikā, un viņas paguva piedalīties priekšsacīkstēs.

Pašlaik ne tikai Krievijas, bet arī Kenijas vieglatlētiku skāruši plaši dopinga skandāli un apsūdzības koruptīvās darbībās. Tiek uzskatīts, ka Kenijas vieglatlētiku varētu skart tikpat smagas sankcijas kā Krieviju, kuras atlēti pašlaik izolēti no pasaules aprites.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu