Atkārtoti testējot Londonas olimpisko spēļu analīzes, atklāti 23 pozitīvi paraugi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) piektdien paziņojusi, ka fiksētas 23 jaunas pozitīvas dopinga analīzes 265 paraugos, kas ņemti 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs un tagad tikuši atkārtoti pārbaudīti.

Šie 23 paraugi bijuši sportistiem no sešām valstīm un pieciem dažādiem sporta veidiem. Šie atklājumi nākuši klajā vienu nedēļu pēc tam, kad SOK paziņoja par 31 pozitīvu dopinga testu pēc 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu paraugu atkārtotām analīzēm.

Pozitīvo analīžu īpašnieku vārdi netiek nosaukti.

Krievijas Olimpiskā komiteja apstiprinājusi, ka pozitīvas atkārtotās analīzes, kas ņemtas Pekinā, bijušas šīs valsts spoirtistiem.

SOK patur tiesības atkārtoti pārbaudīt analīžu B proves. Ja pozitīva bijusi A prove, tad formāli vēl netiek fiksēts dopinga pārkāpums līdz nav atzīts, ka B provē ir identiski rezultāti.

SOK paziņojusi, ka atkārtoti tiek pārbaudītas analīzes tiem sportistiem, kuri gatavojas startēt olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu