Ikauniece-Admidiņa ar jaunu Latvijas rekordu izcīna otro vietu prestižajās sacensībās Gecisā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pagājušā gada Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa svētdien uzstādīja jaunu valsts rekordu septiņcīņā un izcīnīja otro vietu prestižās sacensībās Austrijas pilsētā Gecisā.

(Papildināts viss teksts.)

Septiņu disciplīnu summā Ikauniece-Admidiņa ieguva 6622 punktus, iepriekšējo Latvijas rekordu labojot par 106 punktiem. Pērn viņa valsts rekordu laboja trīs reizes, bet kulminācija tam bija bronza pasaules čempionātā.

Latviete pēc pirmajā dienā veiktām četrām disciplīnām bija piektajā vietā.

Sacensības Ikauniece-Admidiņa iesāka veiksmīgi, 100 metru barjerskrējienā uzstādot jaunu personisko rekordu - 13,07 sekundes - un nopelnot 1114 punktus, kas viņai deva trešo vietu. Tikmēr augstlēkšanā latviete pārvarēja 1,83 metru augstu latiņu, no personīgā rekorda atpaliekot par vienu centimetru un tiekot vēl pie 1016 punktiem. Šajā disciplīnā viņa bija sestā.

Savukārt lodes grūšanā Latvijas daudzcīņiece rīku meta tieši 13 metru tālumā, kas deva 727 punktus un 23.vietu. Daudz sekmīgāk latvietei klājās 200 metru sprintā, kur arī tika labots personīgais rekords. Finišu Ikauniece-Admidiņa sasniedza pēc 23,64 sekundēm, kas bija ātrākais laiks, kā arī nopelnīja 1016 punktus.

Tikmēr svētdien latviete iesāka ar 6,16 metriem tāllēkšanā, kas bija astotais rezultāts un kas viņai ļāva tikt pie 899 punktiem. Savukārt šķēpmešanā Ikauniece-Admidiņa ar 54,83 metriem atkal laboja personīgo rekordu un tas bija labākais rezultāts starp visām sportistēm, tiekot pie 954 punktiem.

Visbeidzot noslēdzošajā disciplīnā - 800 metru skrējienā - Ikauniece-Admidiņa finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 14,77 sekundēm, kas viņai ļāva nopelnīt 896 punktus un saglabāt otro vietu kopvērtējumā.

Tikmēr uzvaru svētdien sacensībās Gecisā guva kanādiete Brianne Teizena Ītona, kura tika pie 6765 punktiem. Tas ir jauns sezonas labākais rezultāts. Savukārt trešo vietu izcīnīja Karolīne Šēfere no Vācijas, tikdama pie 6557 punktiem.

Šogad Ikauniecei-Admidiņai atkal septiņcīņā plānoti trīs starti - pēc sacensībām Gecisā sekos Eiropas čempionāts un Riodežaneiro olimpiskās spēles.

Gecisā iepriekš bija plānojusi startēt arī Aiga Grabuste, kura septiņcīņā sacensības nav aizvadījusi kopš 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, tomēr vieglatlēte izlēma piedalīties tāllēkšanā «Rīgas kausos», kas notiks 31.maijā.

Grabuste plāno piedalīties septiņcīņas sacensībās, kas notiks Čehijas pilsētā Kladno 10. un 11.jūnijā. «Gecisā iepriekš neesmu startējusi, bet Kladno esmu piedalījusies. Tur atmosfēra man liekas mājīga, kas ir svarīgi, lai justos labi, aizvadot pirmās daudzcīņas sacensības pēc tik liela pārtraukuma,» sarunā ar aģentūru LETA atklāja sportiste.

«Ja Kladno izpildīšu Eiropas čempionāta normatīvu, man būs vēl viena iespēja, lai kvalificētos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tā kā tikai jābrauc un jāstartē,» piebilda Grabuste, kura cer Olimpiādei kvalificēties gan septiņcīņā, gan tāllēkšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu