Harisone 100 metru barjerās uzrāda labāko rezultātu pēdējo 28 gadu laikā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Amerikāņu sprintere Kendra Harisone sestdien ASV pilsētā Jūdžinā notikušajā Dimanta līgas posmā vieglatlētikā 100 metru barjerotajā skrējienā uzrādīja labāko laiku pēdējo 28 gadu laikā.

Harinsone finišu sasniedza pēc 12,24 sekundēm, tikai par 0,03 sekundēm atpaliekot no pasaules rekorda, kas ir nepārspēts kopš 1988.gada. Zīmīgi, ka kopš tā gada neviena skrējēja nebija spējusi uzrādīt tik labu rezultātu, kā tas sestdien padevās amerikānietei.

Sestdien šajā disciplīnā goda pjedestālu aizņēma tikai amerikānietes, jo otrajā un trešajā vietā bija attiecīgi Brianna Rolinsa un Džesmina Stoversa.

Tikmēr skandalozais amerikāņu sprinteris Džastins Getlins sestdien izcīnīja uzvaru 100 metru sprintā.

Pagājušās sezonas šīs disciplīnas kopvērtējuma uzvarētājs Getlins 100 metrus noskrēja 9,88 sekundēs, kas ir sezonas labākais rezultāts, kamēr otrais, atpaliekot par 0,06 sekundēm bija jamaikietis Asafa Pauels.

Savukārt trešais bija vēl viens amerikānis Taisons Gejs.

«Man bija diezgan labs starts un izdevās kontrolēt skrējienu līdz pat finišam,» pēc uzvaras sacīja Getlins. «Jutu, ka man pāris skrējēju dzenās pakaļ, taču pēdējos 20 metros saglabāju koncentrēšanos un izcīnīju uzvaru.»

Pašlaik 34 gadus vecais Getlins karjeras laikā divas reizes pieķerts dopinga lietošanā.

Citās Dimanta līgas sacensībās sestdien trīssoļlēkšanā vīriešiem uzvaru guva amerikānis Kristians Teilors (17,76 metri), kamēr kārtslēkšanā kārtējo panākumu guva titulētais francūzis Reno Lavileņī (5,81 metrs), bet 400 metru barjerskrējienā labākais bija amerikānis Maikls Tinslijs (48,74 sekundes).

Savukārt augstlēkšanā sievietēm nepārspēta palika amerikāniete Šontī Lova (1,95 metri), bet 3000 metru šķēršļu skrējienā triumfēja Bahreinu pārstāvošā Ruta Jebeta (astoņas minūtes un 59,97 sekundes). Tikmēr 800 metru skrējienā vīriešiem par visiem ātrāks bija ASV sportists Boriss Berians (viena minūte un 44,20 sekundes), kamēr šķēpmešanā nepārspēts bija Ihabs Abdelrahmans El-Sajeds no Ēģiptes (87,37 metri), bet 5000 metru skrējienā uzvarēja etiopietis Muktars Edriss (12 minūtes un 59,43 sekundes).

Sievietēm 200 metru skrējienā uzvaru guva amerikāniete Torija Bovija (21,99 sekundes), bet 1500 metros pirmā finiša līniju sasniedza Faita Kipjegona no Kenijas (trīs minūtes un 56,41 sekunde).

Šajā Dimanta līgas posmā neviens Latvijas sportists nepiedalījās.

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika pagājušajā nedēļā Marokas galvaspilsētā Rabātā izcīnīja uzvaru Dimanta līgas posmā.

Šosezon Dimanta līgā tiks aizvadīti 14 posmi.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu