Zināms Latvijas sastāvs dalībai EČ vieglatlētikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valde ir apstiprinājusi Latvijas izlases sastāvu dalībai Eiropas čempionātā, kas no 6. līdz 10. jūlijam notiks Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā, vēsta LVS preses dienests.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti 16 sportisti – Dmitrijs Jurkevičs (1500 m), Jānis Baltušs (400 m/b), Jānis Višķers (pusmaratons), Jānis Svens Grīva (šķēpa mešana), Zigismunds Sirmais (šķēpa mešana), Rolands Štrobinders (šķēpa mešana), Elvijs Misāns (tāllēkšana un trīssoļlēkšana), Mareks Ārents (kārtslēkšana), Laura Ikauniece-Admidiņa (100 m/b), Līga Velvere (400 m/b un 800 m), Gunta Latiševa-Čudare (400 m), Agata Strausa (pusmaratons), Līna Mūze (šķēpa mešana), Sinta Ozoliņa (šķēpa mešana), Madara Palameika (šķēpa mešana) un Aiga Grabuste (tāllēkšana).

No tiem, kuri izpildījuši normatīvus, atteikušies startēt trīs sportisti - lodes grūdējs Māris Urtāns, kārtslēcējs Pauls Pujāts un vesera metējs Igors Sokolovs. Šķēpa mešanas pašmāju rangā Anete Kociņa un Gatis Čakšs šogad ir ceturtajā pozīcijā, Ainārs Kovals – piektajā pozīcijā. Eiropas čempionātā var startēt trīs, līdz ar to šie sportisti čempionātā nepiedalīsies.

Eiropas čempionāta normatīvus pagājušajā gadā izpildījuši trīs sportisti – Dmitrijs Jurkevičs, Aiga Grabuste un Gunta Latiševa-Čudare. Ņemot vērā LVS izstrādātos kritērijus, šie sportisti dodas uz čempionātu par saviem finanšu līdzekļiem. Tomēr LVS valde ir nolēmusi kompensēt šo sportistu izdevumus atkarībā no izcīnītās vietas čempionātā. Par izcīnīto 1.-8. vietu LVS sedz izdevumus 100% apmērā, par 9.-16. vietu – 50% apmērā. Izcīnot zemāku vietu, LVS izdevumus nekompensē.

Eiropas čempionātam tika pieteikti vairāki sportisti bez izpildīta kvalifikācijas normatīva – Madara Apine (trīssoļlēkšana), Madara Onužāne-Saliņa (augstlēkšana), Alberts Blajs (3000 m kavēkļu skrējiens), Jānis Mezītis (200 m), Kristaps Sietiņš (110 m/b), Agata Strausa (5000 m), bet nevienu no šiem sportistiem Eiropas čempionāta organizatori neapstiprināja.

Pērnā gada Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa nestartēs daudzcīņā, bet piedalīsies 100 m/b disciplīnā. Eiropas sezonas trešās vietas īpašniece Madara Palameika varētu būt Latvijas lielākā cerība. Vīriešu ieskaitē no sportistiem Eiropas sezonas rezultātu rangā augstākās vietas ieņem kārtslēcējs Mareks Ārents (#8) un šķēpmetējs Zigismunds Sirmais (#10).

Izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs norāda, ka izlases sportisti ir gatavi startam. «Galvenais uzdevums ir startēt savās spēju robežās un darīt to ar lielu aizrautību. Vairākiem sportistiem šis ir svarīgs atskaites punkts pirms augustā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm. Mūsu cerību disciplīna ir šķēpa mešana, bet interesanti pavērsieni var būt arī citās disciplīnās.»

Sacensību tiešraidi no 6. līdz 10. jūlijam nodrošinās Latvijas Televīzija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu