Labots 28 gadus vecais rekords 100 metru barjersprintā sievietēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Amerikāņu vieglatlēte Kendra Herisone piektdien Londonā laboja 28 gadus vecu rekordu 100 metru barjersprintā. Dimanta līgas ietvaros notiekošajās sacensībās Herisone 100 metru barjeroto distanci veica 12,20 sekundēs.

Patlaban 23 gadus vecā amerikāniete par sekundes simtdaļu laboja bulgārietes Jordankas Donkavas 1988.gada 20.augustā sasniegto rezultātu.

Jūlija sākumā notikušajās ASV izlases atlases sacensībās Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm Herisone distanci veica 12,62 sekundēs, kas viņai deva sesto vietu.

«Neiekļūstot Olimpiskajā komandā, biju ļoti apbēdināta un gribēju atbraukt uz šejieni, lai parādītu to, ko nevarēju atlases sacensībās. Man bija padomā revanšs un vēlējos parādīt pārējām meitenēm to, ko patiesībā spēju. Smagi trenējos šim brīdim. Patlaban esmu šokā. Novēlu olimpisko spēļu dalībniecēm veiksmi,» pēc rekorda labošanas teica Herisone.

Otro vietu Dimanta līgas posmā ieņēma Brianna Rolinsa, kura finišu sasniedza 12,57 sekundēs, bet trešā bija vēl viena amerikāniete Kristi Ketlina, kura bija vēl divas sekundes simtdaļas lēnāka.

Herisone jau maija beigās izdarīja skaļu pieteikumu pasaules rekordam, kad Dimanta līgas posmā Jūdžinā distanci veica 12,24 sekundēs.

Pērn notikušajā pasaules čempionātā Herisone iekļuva pusfinālā, kurā par pāragru startu tika diskvalificēta.

Iepriekšējā rekorda īpašniece Donkava astoņdesmitajos gados pasaules rekordu laboja četras reizes, bet mēnesi pēc pēdējā sekmīgā mēģinājuma viņa Seulā tika kronēta par olimpisko čempioni. Tāpat viņas kontā ir 1992.gada Barselonas olimpisko spēļu bronzas medaļa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu