Isinbajeva: Ko varēju dāvāt pasaulei Rio, paliks noslēpumā... Gribas raudāt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Divkārtējā olimpiskā čempione kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva uzskata, ka ir netaisnīgi sodīta, neļaujot piedalīties nākammēnes gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Viņa uzrakstījusi emocionālu tekstu savā «Instagram» profilā.

«Lūk, tas arī viss... Mūsu cīņa par Rio ir noslēgusies... Liktenis man neļāva vēlreiz nokļūt uz olimpisko spēļu pjedestāla augstākā pakāpiena, man par godu vairs neskanēs Krievijas himna, neiepriecināšu vairs dārgos līdzjutējus ar saviem lēcieniem... Dievs, cik sāpīgi par tādu netaisnību,» sociālā tīkla «Instagram» kontā raksta titulētā sportiste.

34 gadus vecā Isinbajeva būtu viena no Krievijas vieglatlētikas komandas galvenajām cerībām uz augstu vietu Rio olimpiskajās spēlēs. Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pagājušajā nedēļā noraidīja Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) un 68 krievu sportistu apelāciju par šīs valsts vieglatlētu dalību Rio.

Diskvalifikāciju Krievijas vieglatlētiem starptautiskās sacensībās piesprieda Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

«Vāja ir mūsu aizmugure, es pat teiktu, ka nulles vērtībā. Neviens pat necentās aizstāvēt manas tiesības. Skumji līdz asarām par bezspēcību šīs netaisnības un nelikumības priekšā. Asaras pa visu seju, apzinoties, ko esmu darījusi vieglatlētikas labā. Ar Jevgeņiju Vasiļeviču 10 gadus izcīnījām uzvaras un uzstādījām pasaules rekordus. Kārtslēkšana kļuva par numur viens pasaules vieglatlētikā. Mana uzvara Čeboksaros vēl aizvien ir labākais rezultāts pasaulē,» norādīja Isinbajeva.

Krievijas sportistei pieder pasaules rekords, kas ir 5,06 m, bet šajā sezonā viņa pārvarējusi 4,90 m augstumu.

«Ko es varēju dāvāt pasaulei Rio, kādu augstumu pārvarēt, kādas emocijas, tas paliks noslēpumā... Un arī man pašai. Gribas raudāt,» raksta Isinbajeva.

Svētdien Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēma ļaut Krievijai startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tiesa, tas notika ar dažādām atrunām. Katrai federācijai ir iespēja individuāli izvēlēties vai ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro Olimpiādē.

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) visiem astoņiem Krievijas tenisistiem jau atļāvusi piedalīties Rio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu