Krievijas sprinterēm atņems Pekinas olimpisko zeltu 4x100 m stafetē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas sprinterei Jūlijai Čermošanskajai atkārtotās Pekinas olimpisko spēļu dopinga analīzēs atrastas aizliegtās vielas, tādējādi krievietēm tiks atņemts izcīnītais zelts 4x100 metru stafetē, vēsta Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Pekinas olimpiskajās spēlēs Krievijas sprinteres finālā distanci veica 42,31 sekundē, par 0,23 sekundēm apsteidzot beļģietes, kas tagad pēc astoņiem gadiem tiks kronētas par olimpiskajām čempionēm.

Tikmēr sudraba godalga tiks piešķirta Nigērijai, bet bronzas medaļas saņems Brazīlija.

Tāpat Čermošanskajai anulēta astotā vieta 200 metru sprintā.

SOK maijā paziņoja, ka 31 sportistam sešos sporta veidos bijušas pozitīvas atkārtoti pārbaudītās analīzes no 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Izmantojot jaunākās tehnoloģijas, kopā atkārtoti pārbaudīti 454 paraugi un tie pozitīvi bijuši 12 valstu sportistiem.

Tikmēr jūlijā tika publicēts Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas ziņojums, kurā norādīts, ka Krievijas valsts iestādes izstrādājušas un organizējušas sistēmu, ar kuras palīdzību tika slēptas krievu sportistu pozitīvās dopinga analīzes 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs un 2013.gada pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas notika Maskavā.

SOK izpildkomiteja pēc tam nolēma ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tiesa, tas notika ar dažādām atrunām. Kā lēma SOK, katrai federācijai bija iespēja individuāli izvēlēties, vai ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro Olimpiādē.

Vairākas federācijas šādu iespēju arī izmantoja.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu