Bolts: Par dopinga lietošanu jāpiešķir bargāki sodi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules labākais sprinteris Useins Bolts uzskata, ka par dopinga lietošanu jāpiešķir bargāki sodi, lai sportu padarītu tīru no aizliegtajām vielām.

«Vienmēr esmu teicis, ka nepieciešami bargāki sodi par dopinga lietošanu. Jādod tikai viena iespēja,» pirms filmas «Es esmu Bolts» («I Am Bolt») pirmizrādes pirmdien Londonā sacīja jamaikiešu sprinteris. «Sportistiem, kuri lieto dopingu, ir jāsaka: Tevi pieķers un vairs netiks dota vēl viena iespēja.»

Dokumentālā filma par Boltu stāsta par sportista karjeras kritumiem un kāpumiem, kā arī viņa atstāto mantojumu, kad sprinteris aizies no aktīvā sporta.

«Vēlos, lai cilvēki mani iepazīst. Vairums saka, ka man viss padodas pārāk viegli, taču tas tā nav,» izteicās 30 gadus vecais Bolts, kurš iepriekš izteicās, ka 2017.gada pasaules čempionāts vieglatlētikā, kas notiks Londonā, varētu būt viņa pēdējās sacensības karjerā.

Pēc 2017.gada pasaules čempionāta vieglatlētikā nākamās planētas meistarsacīkstes norisināsies 2019.gadā Dohā, bet vēl gadu vēlāk būs Tokijas olimpiskās spēles.

Bolts, kurš ir viens no pretendentiem uz šī gada labākā vieglatlēta balvu, šovasar Riodežaneiro kļuva par pirmo vieglatlētu, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spējis uzvarēt trīs dažādās disciplīnās. Jamaikietis ir trīskārtējs olimpiskais čempions 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu