Ikauniece-Admidiņa: Šogad bija ļoti nopietna konkurence

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Šogad Latvijas sportistes guvušas ļoti augstvērtīgus sasniegumus, tāpēc septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa bijusi pārsteigta, otro gadu pēc kārtas saņemot Gada balvu sportā, pastāstīja vieglatlēte.

Šogad Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs latviete bija ceturtajā vietā, bet no pašai piederošā Latvijas rekorda viņa atpalika par nieka pieciem punktiem. Savukārt no bronzas medaļas Ikaunieci-Admidiņu šķīra 36 punkti.

Ceturtdien notikušajā Gada balvas sportā ceremonijā Ikauniece-Admidiņa tika nosaukta par Latvijas labāko sportisti.

«Visas nominētās meitenes bija pelnījušas šo balvu, man pat bija neliels pārsteigums,» pauda Ikauniece-Admidiņa. «Arī Rebeka Koha šo balvu bija pelnījusi. Prieks, ka mazais spridzeklītis dabūja vismaz uzlecošās zvaigznes balvu. Lai viņai veicas.»

Uz labākās sportistes balvai pretendēja arī svarcēlāja Koha, šķēpmetēja Madara Palameika, cīkstone Anastasija Grigorjeva un tenisiste Anastasija Sevastova.

«Madara šogad triumfēja Dimanta līgā, bet Anastasija [Grigorjeva] ir Eiropas čempione. Skumji, ka Dimanta līga mums neskaitās tik prestižs pasākums, tomēr ceru, ka Madara dabūs vismaz gada vieglatlētes balvu, un tad varēs sapucēties tāpat kā es šodien,» par konkurentēm uz titulu stāstīja Ikauniece-Admidiņa.

Pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm negaidīti sadarbību ar Ikaunieci-Admidiņu pārtrauca viņas pirmais treneris Andis Austrups, bet tagad septiņcīņnieci trenē igauņu speciālists Andrejs Nazarovs. Saņemot gada sportistes balvu sportiste izplūda asarās, atzīstot, ka bez Austrupa viņa to nebūtu ieguvusi. Tomēr vēlāk sarunā sportiste nevēlējās iedziļināties sīkumos par šķiršanos, paužot, ka «tas bija sen».

«Tagad caur ērkšķiem uz zvaigznēm gatavojamies jauniem mērķiem,» uzsvēra talantīgā sportiste. «Jauno treneri palīdzēja atrast menedžere. Treniņu procesā nav lielu izmaiņu, vienīgi ir lielāks attālums no Latvijas un lielāka braukāšana. Tagad daudz uzturos Igaunijā, maz Latvijā, bet kaut kas jāupurē mērķu labad.»

Ikauniece-Admidiņa gan uzsvēra, ka tieši ziemā Igaunijā trenēties ir ļoti patīkami, jo tur ir daudz labāki apstākļi nekā Latvijā.

«Redzēsim kā būs vasarā. «Daugavas» stadionu sola taisīt ciet uz rekonstrukciju, tas nozīmē, ka Rīgā vispār nebūs, kur trenēties.»

«Pie jaunā trenera esam liela grupa, bet katrs nāk savā laikā, tāpēc visu grupu pat vēl neesmu redzējusi,» stāstīja Ikauniece-Admidiņa, paužot, ka treniņu grupas lielākā zvaigzne ir igauņu tāllēcēja Ksenija Balta.

Ar jauno grupu janvārī sportiste dosies uz treniņnometni Dienvidāfrikas Republikā (DĀR). «No latviešiem visbiežāk tur brauc Grīvas. Māsas teica, ka tur ir forši, silti, piemēroti apstākļi. Cerams, tā arī ir. Pēc tam februārī startēšu vairākās individuālajās sacensībās Igaunijā, bet vasaras sezonu sākšu ar tradicionālajiem mačiem Gecisā.»

Šogad Ikauniece-Admidiņa Gecisā atkal laboja Latvijas rekordu, septiņu disciplīnu summā tiekot pie 6622 punktiem. Turpinājumā viņa Eiropas čempionātā startēja 100 metru barjerskrējiena individuālajā distancē, tomēr pastiprināja traumas, tāpēc olimpiskajās spēlēs sportistei bija dažādas veselības problēmas. Neskatoties uz to, četrgades prestižākajās sacensībās atlēte no vēl viena Latvijas rekorda atpalika tikai par pieciem punktiem un guva ceturto vietu, kas bija atkārtots Latvijas sportistu augstākais rezultāts visā Olimpiādē.

Par Latvijas labāko sportisti Ikauniece-Admidiņa tika nosaukta arī 2015.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu