Radēviča pārliecinoši ievēlēta par Vieglatlētikas savienības prezidenti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bijusī tāllēcēja Ineta Radēviča trešdien oficiāli tika ievēlēta par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidenti, amatā nomainot Gunti Zālīti.

LVS kongresā par 35 gadus veco Radēviču aizklātajās vēlēšanās nobalsoja 51 biedrs, bet Zālītis saņēma 18 balsis.

«Kad pieņēmu lēmumu kandidēt, svarīgākais bija aizbraukt un uzklausīt jūsu viedokļus. Mani brīdināja, ka būs sarežģīti un grūti, taču sapratu, ja strādāsim un sadarbosimies, viss izdosies. Aicinu būt vienotiem,» pēc stāšanās amatā teica jaunā LVS prezidente.

50 gadus vecais Zālītis par LVS prezidentu strādāja kopš 2005.gada.

«Sporta centrālā figūra ir ģimene. Būtisku lomu spēlēs sporta skolas, kur svarīga ir savstarpējā komunikācija starp tām un LVS. Pēc ievēlēšanas prezidenta amatā dibināšu fondu, kurā ieguldīšu arī savus līdzekļus,» uzrunā teica Radēviča. «Attīstīsim infrastruktūras tīklu un cieši sekosim situācijai ar «Daugavas» stadiona rekonstrukciju. Veicināsim treneru tālāku attīstību un pilnveidosim vieglatlētikas sacensību sistēmu un stiprināsim sporta veida tēlu.»

«Veicināsim starptautisko sadarbību, aktualizēsim normatīvos aktus, izveidojot papildu komisijas. Svarīgi ir darboties vienotā komandā. Atdalīsim prezidenta un ģenerālsekretāra amatu, darbam LVS esmu jau uzrunājusi Dmitriju Miļkeviču un Edvīnu Krūmu,» pauda Radēviča.

Savai karjerai Radēviča punktu lika pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur ierindojās ceturtajā vietā. Tikmēr 2010.gadā latviete kļuva par Eiropas čempioni, bet gadu vēlāk izcīnīja bronzu pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu