Kenijas skrējēja Keitani uzvar Londonas maratonā, labojot Redklifas rekordu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Kenijas garo distanču skrējēja Marija Keitani svētdien triumfēja Londonas maratonā, labojot leģendārās britu skrējējas Polas Redklifas rekordu, kas sasniegts trasē skrienot tikai sievietēm.

Tiesa, Redklifai piederošais absolūtais pasaules rekords, dāmām trasē vienlaicīgi skrienot ar vīriem, palika nepārspēts.

Keitani finiša līniju šķērsoja pēc trasē pavadītām divām stundām 17 minūtēm un vienas sekundes, Redklifas 12 gadus veco rekordu labojot par 41 sekundi. Savukārt līdz 14 gadus vecajam absolūtajam pasaules rekordam - divas stundas 15 minūtes un 25 sekundes - viņai pietrūka viena minūte un 36 sekundes.

Keitani skrēja arī absolūtā pasaules rekorda grafikā, taču apmēram 15 kilometrus pirms finiša palika bez tempa turētāja.

Tikmēr otrajā vietā finišēja trīskārtējā olimpiskā čempione garajās distancēs stadionā Tiruneša Dibaba no Etiopijas, kura Keitani zaudēja 55 sekundes. Savukārt trešā bija vēl viena etiopiete Aselefeča Mergija, kura bija vēl piecas minūtes un 12 sekundes lēnāka.

Zīmīgi, ka Redklifa abus pasaules rekordus sasniedza tieši Londonas maratonā.

Patlaban 35 gadus vecā Keitani Londonas maratonā uzvarējusi trīs reizes - 2011. un 2012.gadā kā arī šogad. Tāpat viņa ir iepriekšējo trīs Ņujorkas maratonu uzvarētāja.

Nedaudz vēlāk tika noskaidrots arī uzvarētājs kungiem, kur ātrākais bija kenijietis Daniels Vandžiru, kurš finišēja pēc divām stundām piecām minūtēm un 48 sekundēm.

Tikmēr otrais palika etiopiešu leģenda Kenenisa Bekele, kurš Vandžiru zaudēja deviņas sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Kenijas skrējējs Bedans Karoki, kurš savam tautietim zaudēja vienu minūti un 53 sekundes.

Patlaban 24 gadus vecajam Vandžiru pērn triumfēja Amsterdamas maratonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu