De Grase ar pavēju Dimanta līgas etapā 100 metrus noskrien 9,69 sekundēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kanādas sprinteris Andrē de Grase svētdien vieglatlētikas Dimanta līgas etapā Stokholmā 100 metru sprintu veica 9,69 sekundēs, tomēr rezultāts netiks skaitīts rekordu grāmatās, jo tā veikšanas laikā bija liels pavējš.

De Grase būtu sasniedzis trešo visu laiku ātrāko rezultātu pasaulē, tomēr viņam palīdzēja 4,8 metru sekundē pavējš, kamēr atļauti ir vien 2,0 metri sekundē.

«Kad šodien devos uz sacensībām, gribēju noskriet ātrāk par 10 sekundēm. Kad ieraudzīju rezultātu, biju šokā,» pēc finiša sacīja De Grase.

Ātrāk par 9,69 sekundēm vēsturē skrējis vien leģendārais jamaikietis Useins Bolts, savukārt tieši tikpat ātri savulaik noskrējis arī viņa tautietis Juhans Bleiks un amerikānis Taisons Gejs.

De Grases personīgais rekords atļautos apstākļos ir 9,91 sekunde, ko viņš sasniedza Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur guva trīs medaļas.

Stokholmas sacensībās pieci sprinteri 100 metrus veica ātrāk par desmit sekundēm, de Grasem sekojot Benam Jusefam Mejtem no Kotdivuāras (9,84 sekundes) un jamaikietim Raienam Šīldsam (9,89 sekundes).

Zīmīgi, ka de Grase uzvarēja arī iepriekšējā Dimanta līgas etapā, kas ceturtdien risinājās Oslo, bet tad viņa rezultāts bija vien 10,01 sekunde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu