Paraolimpiskais skrējējs plāno pārspēt pasaules rekordu 100 m sprintā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jaunzēlandes paraolimpiskais skrējējs Līams Melouns plāno trīs gadu laikā pārspēt slavenajam jamaikietim Useinam Boltam piederošo pasaules rekordu 100 metru sprintā.

Melouns, kuram kopš zīdaiņa vecuma ir amputētas abas kājas, pērn izcīnīja zelta medaļas 200 un 400 metru sprinta distancēs Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs.

23 gadus vecais sportists intervijā BBC paudis ticību, ka ar tehnoloģiju palīdzību trīs gadu laikā viņš varētu 100 metrus noskriet ātrāk par 9,58 sekundēm, kas ir Boltam piederošais pasaules rekords kopš 2009.gada.

«Es tiecos uz 9,4 sekundēm. Nākamo trīs gadu laikā es 100 metrus noskriešu ātrāk par Useinu Boltu. Tas nenotiks paraolimpiskajās spēlēs un mans nodoms nav sacensties ar pašu Useinu Boltu vai citiem veselajiem sportistiem. Vēlos sacensties ar pašu rekordu, skrienot ārpus noteikumiem, kas ierobežo tehnoloģijas,» sacīja Melouns.

Paraolimpiskais skrējējs uzskata, ka tehnoloģiju attīstība pēdējos gados bijusi ļoti strauja, līdz ar to progress sagaidāms arī nākotnē «Tikai pēdējo 5-10 gadu laikā attīstījušās tehnoloģijas, kas ļauj skriet ar protēzēm teju tikpat ātri kā veselajiem sportistiem. Kādas būs tehnoloģijas pēc 20 gadiem?»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu