Šķēpmetējs Gailums pēdējā metienu sērijā zaudē Eiropas U-20 čempionāta bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Līgats / athletics.lv

Par favorītu uzskatītais Latvijas jaunais šķēpmetējs Patriks Gailums sestdien Itālijā ieņēma ceturto vietu Eiropas U-20 čempionātā.

Gailums savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 73,43 tālumā. Līdz pēdējai metienu sērijai viņš bija bronzas pozīcijā, bet sestajā mēģinājumā viņu ar 74,22 metru tālu metienu pārspēja francūzis Lika Mutārds, kurš izcīnīja bronzu.

Savukārt par čempionu tika kronēts Ciprjans Mrziglods, kurš ar 80,52 metru tālu metienu laboja Polijas junioru rekordu,bet otrais ar 76,91 metru bija baltkrievs Aljaksejs Katkavecs no Baltkrievijas.

Gailums savu labāko rezultātu sasniedza trešajā mēģinājumā. Vēl viņa šķēps lidoja 68,67, 69,38 un 71,52 metru tālumā, bet vēl divi mēģinājumi netika ieskaitīti.

Kvalifikācijā Gailums šķēpu meta 70,54 tālumā. Latvietis neizpildīja kvalifikācijas normu, kas bija 72,00 metri, taču finālā iekļuva ar septīto labāko rezultātu. Tikmēr Matīss Velps ar 66,05 metriem ieņēma 17.vietu 23 sportistu konkurencē.

Gailums pagājušajā nedēļā sacensībās Valmierā šķēpu raidīja 81,91 metru tālu, pirmo reizi karjerā pārsniedzot 80 metru robežu un sasniedzot šīs sezonas pasaules labāko rezultātu junioriem. Zīmīgi, ka šis rezultāts ir visu laiku septītais labākais Eiropas junioru rangā, kur līderis joprojām ir Zigismunds Sirmais, kuram savulaik piederēja pasaules junioru rekords.

Gailums kļuva par 15.Latvijas šķēpraidi, kurš pārsniedzis 80 metru robežu un Latvijas visu laiku sarakstā ieņem astoto pozīciju, savukārt starp U-20 Eiropas čempionāta dalībniekiem viņam ir pārliecinoši labākais šīs sezonas rezultāts.

Pērn Gailums izcīnīja 11.vietu U-20 pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu