Bolts: Dopinga lietotājiem jāapstājas, citādi vieglatlētika «nomirs»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sportistiem, kuri lieto dopingu, jāpārtrauc to darīt, citādi vieglatlētika izzudīs, uzskata titulētais Jamaikas sprinteris Useins Bolts, kurš noslēgs savu spožo karjeru pēc drīzumā gaidāmā pasaules čempionāta vieglatlētikā.

Krievijas Vieglatlētikas federācija pēc plašām apsūdzībām valsts uzraudzītā dopinga programmā tika diskvalificēta 2015.gada novembrī, bet pirms gada notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs no šīs valsts vieglatlētiem startēja vienīgi ASV dzīvojošā Darja Klišina.

«Personīgi es domāju, ka tobrīd bijām dziļā bezdibenī. Pēc Krievijas skandāla domāju, ka sliktāk vairs nevarēja būt,» intervijā britu raidsabiedrībai BBC sacīja Bolts.

Jau piektdien, 4.augustā, Londonā sāksies pasaules vieglatlētikas čempionāts, un atļauju tajā piedalīties saņēmuši 19 Krievijas vieglatlēti, kuriem gan būs jāstartē zem neitrāla karoga.

Astoņkārtējais olimpiskais čempions un pasaule sporta ikona noslēgs karjeru pēc pasaules čempionāta. Gaidāmajā sacensībās 30 gadus vecais jamaikietis piedalīsies 100 metru sprintā un 4x100 metru stafetē.

«Cerams, ka vieglatlēti redzēs, kas notiek un ko tiem vajag darīt, lai palīdzētu sportam attīstīties,» uzsvēra Bolts. «Dopings vienmēr bijis kaitēklis, jo tiek ieguldīts milzu darbs, lai sports attīstītos, bet tad ir sportisti, kas to visu sagrauj.»

«Pēdējos gados norit labāks darbs, [vieglatlētikas] vide kļūst tīrākā un tiek noķerti daudzi sportisti. Tagad ir saprotams, ja krāpsies - tevi pieķers. Ar laiku sports kļūs labāks,» piebilda sportists.

Boltam pieder pasaules rekordi 100 un 200 metru sprinta distancēs - attiecīgi 9,58 un 19,19 sekundes. Viņam tika vaicāts, vai viņš joprojām uzskata sevi par ātrāko skrējēju pasaulē?

«Jā, bez šaubām. Pēdējās sacensībās noskrēju 9,95 sekundēs. Tas parāda, ka eju pareizajā virzienā,» sacīja Bolts,

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu