Diska metējs Gudžus sīvā cīņā sarūpē Lietuvai zelta medaļu pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lietuvietis Andrus Gudžus sestdien Londonā triumfēja pasaules čempionāta vieglatlētikā diska mešanas sacensībās. Gudžus savā labākajā mēģinājumā disku meta 69,21 metra tālumā, labojot personīgo rekordu.

Tikmēr sudraba godalgu izcīnīja sezonas līderis Dāniels Stols no Zviedrijas, kuram bija tikai par diviem centimetriem tuvāks metiens. Savukārt trešais ar 68,03 metriem, kas ir jauns personīgais rekords, bija amerikānis Mesons Finlijs.

Tikmēr 12.vietu ar 60,00 metru tālu metienu ieņēma titulētais igaunis Gerds Kanters.

26 gadus vecajam Gudžum šī ir pirmā medaļa pasaules čempionātos, bet 2010.gadā viņš triumfēja pasaules meistarsacīkstēs junioriem.

Lietuvai šī ir trešā zelta medaļa diska mešanā pasaules čempionātos, jo 2003. un 2005.gadā augstākā kaluma godalgas izcīnīja lietuviešu leģenda Virgīlijs Alekna.

Pasaules čempionāts Londonas olimpiskajās stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas, ilgs līdz 13.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu