Bolts: Mani nogalināja mans starts

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts uzskata, ka cīņā par uzvaru Londonā notiekošā pasaules čempionāta 100 metru sacensībās viņam traucēja sliktais starts.

Pasaules rekordists Bolts paziņojis, ka pasaules čempionāts ir viņa pēdējās sacensības karjerā. Sestdien 100 metru finālā viņš iepalika jau pēc starta un finišā nespēja tikt augstāk par trešo vietu, zeltu izcīnot amerikānim Džastinam Getlinam.

«Mans starts mani nogalināja,» pauda Bolts, kurš piekāpās ne tikai Getlinam, bet arī amerikānim Kristianam Kolemenam. «Parasti tas sacensībās kārtu pēc kārtas kļūst labāks, bet šoreiz viss nesalikās kopā.»

«Biju nedaudz satraucies, tomēr, izejot stadionā, jutos kā jebkurā čempionātā un izdarīju visu, ko varēju,» stāstīja jamaikietis, pasakoties skatītājiem un paužot, ka atmosfēra bijusi brīnišķīga. «Esmu vīlies, ka nevarēju skatītāju dēļ paveikt vairāk.»

Getlins karjeras laikā izcietis divas diskvalifikācijas par dopinga lietošanu, kas skatītājiem stadionā lika viņu skaļi izsvilpt.

Kā apgalvoja 35 gadus vecais Getlins, pēc finiša Bolts viņam stāstījis, ka nav pelnījis šos ūjinājumus.

«Useins teica: Apsveicu, tu to esi pelnījis. Viņš zina, cik smagi es strādāju,» uzsvēra Getlins. «Skatītāji nebija noteicoši. Es paliku koncentrējies. Pietaupīju spēku pusfinālā un finālā paveicu to, ko nepieciešams.»

Getlins 35 gadu un 176 dienu vecumā kļuvis par visu laiku vecāko pasaules čempionu 100 metru sprintā, apsteidzot Lielbritānija sprinteri Linfordu Kristiju, kurš šajā distancē 1993.gada čempionātā triumfēja 33 gadu un 135 dienu vecumā.

Getlins par pasaules čempionu 100 metrus kļuva arī 2005.gadā Helsinkos. Līdz šim nevienam no atlētiem 100 metros līdz otrajam zeltam nebija jāgaida 12 gadi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu