Latiševa-Čudare: Sapratu, ka varu apdzīt ļoti spēcīgas atlētes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare izbaudījusi pasaules vieglatlētikas čempionāta priekšsacīkstes 400 metru distancē, jo redzējusi, ka var apdzīt ļoti spēcīgas atlētes.

Šī gada Eiropas U-23 čempionāta uzvarētāja svētdien savā skrējienā finišēja trešajā vietā ar rezultātu 51,37 sekundes. Viņa savu personīgo rekordu uzlaboja par 0,43 sekundēm un priekšsacīkstēs sasniedza desmito labāko rezultātu.

«Sajūtas ir kolosālas. Ir tik patīkami skriet līdz galam, saprast, ka tu vari cīnīties un apdzīt ļoti spēcīgas atlētes,» Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) citē sportisti. «Sajutu baudu, paskatoties tribīnēs un gatavojoties skrējienam. Bija patīkams satraukums, bet vienlaikus biju mierīga. Nekas nesāpēja un jutos gatava. Varēja labi skriet un to arī darīju.»

Latiševa-Čudare atzina, ka pirms starta bijusi uztraukusies, kas licis dusmoties uz sevi.

«Iespējams, ka šis uztraukums ir vajadzīgs. Tādā veidā mans ķermenis un organisms mobilizējas un gatavojas kaut kam labam. Stadionā uztraukums jau bija cits. Es jutos pārliecināta par sevi, bet nekad nevaru zināt, kā ir pārējām skrējējām. Tāpēc pārliecība par konkrētu vietu nebija, bet pārliecība par savām spējām gan. Un tas palīdz,» teica Latiševa-Čudare, kura jutusi, ka var noskriet vēl labāk nekā Eiropas U-23 čempionātā. «Bidgošča man iemācīja, ka jātic vairāk sev nekā ir norādīti rezultāti starta sarakstos. Tas ir sports, kur grūti prognozēt iznākumu. Ne velti cilvēki liek likmes un min, kurš uzvarēs. Azarts ir tajā, ka neviens nezina, kurš būs pirmais. Sportisti nevar paļauties uz rādītājiem, pirms kaut kas ir izdarīts.»

«Šajā distancē līdz pat pēdējiem metriem neko nevar saprast. Skrējiena laikā vadījos pēc sajūtām un gribēju, lai spēks paliek arī beigām. Vienlaikus es netaupījos, jo sprintā to nevar darīt,» atklāj sportiste, kura pēc finiša bijusi droša, ka finišējusi trešā. «Visvairāk gaidīju cipariņus. Zināju, ka, ja būs labs rezultāts, varēšu tikt pirmajā trijniekā savā skrējienā.»

Latiševa-Čudare jūlijā parūpējās par pārsteigumu, triumfējot Eiropas U-23 čempionāta 400 metru distancē. Latviete finālā distanci veica 52,00 sekundēs, bet priekšsacīkstēs viņas laiks bija 51,80 sekundes, tādējādi tika izpildīts pasaules čempionāta normatīvs. Šis arī bija viņas līdzšinējais personīgais rekords.

Latiševa-Čudare tagad kļuvusi par otro visu laiku ātrāko Latvijas skrējēju 400 metros, atpaliekot vienīgi no Vinetas Ikaunieces, kura 1988.gadā stadiona apli veica 50,71 sekundē.

Pusfināls šajā disciplīnā risināsies pirmdienas vakarā.

«Man patīk pārsteigumi un centīšos pusfinālā par to parūpēties. Ja man sanāks labi atjaunoties un noķert mieru sevī, domāju, ka varu noskriet vēl ātrāk,» optimistiski noskaņota ir Latiševa-Čudare.

Aizpērn pasaules čempionātā Pekinā Latiševa-Čudare viņa ar personīgo rekordu 52,17 sekundes ieņēma 30.vietu, nepārvarot priekšsacīkšu kārtu, pērn Eiropas čempionātā ar 53,11 sekundēm latviete bija 20.pozīcijā, bet Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs finišēja ar rezultātu 53,08 sekundes, sacensības noslēdzot 45.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu