Špotākova pēc ilgāka pārtraukuma kļūst par pasaules čempioni šķēpa mešanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Titulētā čehiete Barbora Špotākova otrdien Londonā pasaules čempionātā vieglatlētikā triumfēja šķēpa mešanas finālā, pēc desmit gadu pārtraukuma tiekot pie zelta medaļas.

Špotākova savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 66,76 metru tālumā.

Tikmēr pie sudraba un bronzas tika divas ķīnietes Linvei Li un Huihui Ļui, kuras šķēpu meta attiecīgi 66,25 un 65,26 metru tālumā.

Kā pirmā aiz goda pjedestāla palika Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Sara Kolaka no Horvātijas, kurai līdz medaļai pietrūka 31 centimetra.

Špotākova par pasaules čempioni tika kronēta 2007.gadā Osakā, bet 2009.gadā Berlīne un 2011.gadā Tegu viņa izcīnīja sudrabu.

Tāpat 36 gadus vecās čehietes kontā ir divas olimpisko spēļu zelta medaļas, bet pērn Riodežaneiro viņa izcīnīja bronzu. Viņa ir pirmā šķēpmetēja, kurai izdevies izcīnīt četras zelta medaļas pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.

Latvijas šķēpmetējas Anete Kociņa un valsts rekordiste Madara Palameika palika ārpus fināla. Kociņa kvalifikācijas sacensībās šķēpu meta 62,26 metru tālumā un ieņēma 13.pozīciju, bet Palameika ar 59,54 metriem bija 21.vietā.

Kociņu no fināla dalībniecēm izgrūda Islandes rekordiste Asdisa Hjalmsdotira, kura metienu izpildīja kā pēdējā no visām sportistēm. Finālā islandiete ar 60,12 metriem bija priekšpēdējā starp 12 sportistēm.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv 12 sportisti. Meistarsacīkstes Londonas Olimpiskajā stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas, ilgs līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu