Šķēpmetējs Štrobinders netiek pasaules čempionāta finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders ceturtdien nespēja pārsniegt 80 metru atzīmi Londonā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā kvalifikācijas sacensībās un palika bez dalības finālā.

Štrobinders pirmajā metienā bija 78,22 metrus tāls, otrajā savu mēģinājumu uzlaboja līdz 79,68 metriem, bet trešais metiens tika nomērīts 79,22 metru attālumā.

Latvijas sportists savā kvalifikācijas grupā ieņēma desmito vietu. Vēlāk otrajā kvalifikācijas grupā startēja vēl 16 sportisti, pēc kuru rezultātiem Štrobinders tika atbīdīts uz 19.vietu 31 dalībnieka konkurencē.

Lai kvalificētos finālam, sportistiem kvalifikācijā bija jāveic vismaz 83 metrus tāls metiens vai pēc rezultāta jāiekļūst labāko 12 skaitā.

Pirmajā kvalifikācijas grupā kārtējo reizi ar lielisku rezultātu sasniedza vācietis Johanness Feters, kurš jau pirmajā mēģinājumā aizmeta 91,20 metrus. Vācu šķēpmetējs kvalifikācijā palika nepārspēts un būs viens no sacensību favorītiem arī finālā, kad notiks cīņa par medaļām.

Štrobinders šosezon stabili metis pāri 80 metriem, taču pasaules čempionāta normatīvu izpildīja piecas dienas pirms termiņa, kad Jelgavā sasniedza 83,42 metrus, par pieciem centimetriem labojot personīgo rekordu.

Štrobinderam šīs ir otrās pasaules meistarsacīkstes - aizpērn viņš ar 79,11 metru tālu metienu ieņēma 19.vietu. Savukārt pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš ar 80,65 metriem izcīnīja 14.vietu.

Pērn Eiropas čempionātā Štrobinders palika bez rezultāta, bet vēl pirms diviem gadiem kontinenta meistarsacīkstēs ar 76,16 metriem ierindojās 16.pozīcijā.

Pasaules čempionātā nepiedalās pērnā gada Eiropas čempions Zigismunds Sirmais, kurš turpina atgūt formu pēc pleca operācijas. Uz ceļazīmi pretendēja arī kvalifikācijas normatīvu neizpildījušais Ansis Brūns, taču viņš nesaņēma ielūgumu uz čempionātu.

Šogad šķēpa mešanā vīriem dominē Vācijas atlēti. Sezonas līderis ir Feters, kurš pirms mēneša ar 94,44 metru tālu metienu kļuva par otru labāko šķēpraidi aiz leģendārā Jana Železnija. Otrais ar 93,90 metriem ir Tomass Rēlers, bet trešo vietu sezonas labāko metēju sarakstā ieņem Andreass Hofmans, kurš metis 88,79 metru tālumā. Tiesa, nu jau deviņi Fetera un Rēlera metieni bijuši tālāk nekā Hofmanam.

Tikmēr Štrobinders pirms meistarsacīkstēm sezonas labāko metēju rangā ieņēma 24.vietu.

No Latvijas sportistiem labākos rezultātus sasniegušas Gunta Latiševa-Čudare, kura 400 metru sprintā izcīnīja 12.vietu, kā arī Lauma Grīva, kura iekļuvusi tāllēkšanas sacensību finālā, kas notiks piektdien.

Tomēr citiem Latvijai šis pasaules čempionāts rit ne pārāk veiksmīgi. Svētdien finālu šķēpmešanā nespēja sasniegt Latvijas rekordiste Madara Palameika un Anete Kociņa, kura turklāt palika pirmā aiz svītras, bet maratonā vīriem izstājās Valērijs Žolnerovičs. Savu spēju robežās maratonā dāmām nostartēja Ilona Marhele un Anita Kažemāka, turklāt pirmā no viņām laboja personīgo rekordu. Tāpat ārpus finālistiem trīssoļlēkšanā palika Elvijs Misāns, bet sprintere Sindija Bukša nepārvarēja 200 metru priekšsacīkstes.

Savukārt īpaši sāpīga pagājušajā sestdienā bija Latvijas komandas lielākās cerības daudzcīņnieces Lauras Ikaunieces-Admidiņas neveiksme, kura guva traumu jau septiņcīņas pirmajā disciplīnā.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs 12 sportisti. Meistarsacīkstes Londonas Olimpiskajā stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas, ilgs līdz svētdienai.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu