Fēliksa kļūst par visu laiku titulētāko pasaules čempionātu dalībnieci

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Elisona Fēliksa sestdien ar ASV komandu triumfēja 4x100 metru stafetes sacensībās, kļūstot par visu laiku tituliem bagātāko pasaules vieglatlētikas čempionātu dalībnieci.

Aizvadītajās sacensībās amerikānietes finālā distanci veica 41,82 sekundēs, komandā startējot šī gada pasaules čempionei 100 metros Torija Bovija, Fēliksai, Alijai Braunai un Moroleikai Akiosunai.

Otro vietu pēc 42,12 sekundēm guva Lielbritānija, kamēr trešā ar 42,19 sekundēm palika Jamaika.

Fēliksa, kura pirmo medaļu guva jau 2005.gada pasaules čempionātā, tagad karjerā tikusi pie trim zeltiem 200 metros, kā arī pa trijiem 4x100 un 4x400 metru stafetēs. Savukārt viens zelts viņai ir 400 metru skrējienā. Tāpat Fēliksai ir trīs sudraba medaļas un divas bronzas, ieskaitot šī čempionāta 400 metru skrējienā.

Savukārt svētdien 4x400 metru stafetes finālā viņai būs iespēja tikt arī pie sešpadsmitās godalgas.

Tikmēr pa 14 pasaules čempionātu medaļām ir sestdien karjeru noslēgušajam jamaikietim Useinam Boltam, kā arī kādreizējai Jamaikas sprinterei Merlīnai Otijai.

Kā vēstīts, Bolts, kuram ir vēsturē lielākais zeltu skaits pasaules čempionātos, sestdien varēja izcīnīt piecpadsmito godalgu, tomēr karjeras pēdējā startā viens no visu laiku lieliskākajiem vieglatlētiem guva traumu un nespēja finišēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu