Soļotāja Pastare diskvalifikācijas dēļ nesasniedz finišu PČ 20 km distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas soļotāja Agnese Pastere svētdien Londonā tika diskvalificēta pasaules vieglatlētikas čempionāta distancē 20 kilometru distancē, kurā par uzvarētāju kļuva ķīniete Dzjajui Jana.

Zīmīgi, ka Latvijas soļotājai šī bija vien otrā reize karjerā, kad viņa diskvalifikācijas dēļ netika līdz finišam.

Pastare tika diskvalificēta posmā starp desmit un 15 kilometriem. Pēc distances pirmās ceturtdaļas viņa ieņēma 53.vietu, tobrīd līderēm zaudējot minūti un 13 sekundes, kamēr pēc desmit kilometriem viņa bija tobrīd bija trešā no beigām, atrodoties 57.vietā, desmit vadošajām soļotājām zaudējot četras minūtes un 22 sekundes.

Savukārt līdz 15 kilometru atzīmei Pastare netika, tiekot noņemta no trases.

Tikmēr Dzjajui Jana finišu sasniedza stundā, 26 minūtēs un 18 sekundēs, sīvā cīņā par sekundi pārspējot meksikānieti Mariju Gvadelupi Gonsalešu, kamēr trešā palika itāliete Antonella Palmisano, kura bija vēl par 17 sekundēm lēnāka.

Šis Pastarei bija trešais pasaules čempionāts - 2011.gadā viņa guva 28.vietu, bet 2013.gadā savu rezultātu uzlaboja līdz 23.pozīcijai. Tiesa, pirms diviem gadiem notikušajām iepriekšējām meistarsacīkstēm latviešu soļotāja nespēja kvalificēties.

Tāpat Pastare 2012.gadā Londonas olimpiskajās spēlēs bija 24.vietā, bet pērn Riodežaneiro Olimpiādē samierinājās ar 53.pozīciju.

Pastare bija pēdējā no 12 Latvijas sportistiem, kas piedalījās šajā pasaules čempionātā.

Tikmēr vīru sacensībās 20 kilometru distancē uzvaru guva kolumbietis Eiders Arevalo, kurš pasaules čempiona titulu izcīnīja ar jaunu savas valsts rekordu, finišu sasniedzot stundā, 18 minūtēs un 53 sekundēs.

Viņam sīvā cīņā divas sekundes zaudēja zem neitrāla karoga startējošais krievs Sergejs Širobokovs, bet vēl deviņas sekundes lēnāks bija brazīlietis Saiu Bonfims, kurš arī laboja savas valsts rekordu.

Daudzo dopinga pārkāpumu dēļ Krievijas Vieglatlētikas federācija joprojām ir diskvalificēta, tomēr šajā pasaules čempionātā 19 sportistiem, kas pierādījuši savu tīrību, var sacensties kā neitrāli atlēti. Šādā statusā sestdien par pasaules čempioni augstlēkšanā dāmām kļuva Marija Lasickene.

No Latvijas sportistiem Londonā augstāko rezultātu sasniedza tāllēcēja Lauma Grīva, kura piektdien izcīnīja devīto vietu. Tāpat Gunta Latiševa-Čudare guva 12.vietu 400 metru skrējienā, bet Anete Kociņa bija 13.pozīcijā šķēpmešanā.

Pirms diviem gadiem Pekinā Laura Ikauniece-Admidiņa izcīnīja bronzas medaļu septiņcīņā, bet Sinta Ozoliņa bija septītā šķēpa mešanā.

Pasaules čempionātā svētdien tiek sadalīti 11 medaļu komplekti, rīta programmā par pasaules čempioniem 50 kilometru soļošanā kļūstot francūzim Johanam Dinisam un portugālietei Inešai Enrikešai, kura piedevām laboja pasaules rekordu.

Savukārt vakara sesijā tiks noskaidroti čempioni augstlēkšanā vīriem, diska mešanā, 5000 metru un 800 metru skrējienos dāmām, 1500 metros vīriem, kā arī 4x400 metru stafetēs vīriem un dāmām.

4x400 metros dāmām startēs arī amerikāniete Elisona Fēliksa, kura sestdien ar zeltu 4x100 metros guva savu piecpadsmito medaļu pasaules čempionātos, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Svētdien viņa pretendēs uz 16.medaļu.

Pasaules čempionāts ieies atmiņā ar sestdien notikušo drāmu 4x100 metru stafetē vīriem, kad jamaikiešu leģenda Useins Bolts guva traumu un nespēja finišēt savas karjeras pēdējā startā. Viņš karjeras laikā guva 11 zeltus pasaules čempionātos, kopā savācot 14 godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu