Ikauniece-Admidiņa: Aizvadītais gads beidzās skumīgi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2017.gada Latvijas labākā vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa sacensību apritē plāno atgriezties vasaras sezonā pēc pilnīgas traumas izdziedēšanas, sarunā ar žurnālistiem teica sportiste.

Par 2017.gada Latvijas labākajiem vieglatlētiem trešdien tika nosaukti septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, kā arī tāllēcējs un trīssoļlēcējs Elvijs Misāns.

Ikauniece-Admidiņa pērn pavasarī pirmajā septiņcīņā jaunā trenera Andreja Nazarova vadībā sasniedza 6815 punktus un laboja Latvijas rekordu, tomēr pasaules čempionātā viņai kājas muskuļa traumas dēļ nācās izstāties jau pēc pirmās disciplīnas.

«Aizvadītais gads beidzās skumīgi, bet tomēr cenšos uz to raudzīties pozitīvi. Iepriekšējā sezonā sasniedzu jaunu rekordu, kas ir ļoti augsts rezultāts. Vēlētos noturēties šā rezultātā robežās. Lai sasniegtu vēl augstāku līmeni, ir ļoti daudz jāstrādā. Mērķis ir nostabilizēties tajā līmenī, kurā esmu nonākusi,» stāstīja daudzcīņniece.

Ziemas sagatavošanās perioda sākumā viņa bija Igaunijā, bet tagad atrodas Latvijā.

«Trenējos, kur vien iespējams, - Latvijas Olimpiskajā vienībā, braucu uz olimpiskā centra baseinu. Meklēju iespējas Rīgā, kur trenēties. Tagad vēl esmu rehabilitācijas posmā, veicu vingrojumus. Ziemas sezonā nestartēšu, tas būtu pārāk ātri. Treneris un fizioterapeits vēl neļauj strādāt uz pilnām slodzēm. Pagaidām viņi mani no tā attur, jo tā ir labāk,» atklāja Ikauniece-Admidiņa.

Šobrīd viņa nevar nosaukt konkrētas sacensības, ar kurām sāks vasaras sezonu, jo pats galvenais ir pilnīgi sadziedēt traumu.

«Nav īstais brīdis, lai kaut kur startētu. Svarīgākais ir, lai rehabilitācija norit veiksmīgi. Negribētu kaut ko sasteigt, jo jau iepriekšējos gados bijusi negatīva pieredze. Negribu, lai kādas traumas vilktos līdzi uz vasaras sezonu. Tāpēc nolēmām, ka ziemas sezona jāizlaiž. Kad nāks tuvāk vasaras sezona, tad, ņemot vērā fizisko formu, arī domāšu par kādu konkrētu sacensību plānu, vai startēt Gecisā,» stāstīja Ikauniece-Admidiņa.

Pašlaik 25 gadus vecā Ikauniece-Admidiņa par Latvijas labāko vieglatlēti atzīta trešo gadu pēc kārtas.

Vieglatlētiem šīs sezonas galvenais starts būs Eiropas čempionāts, kas augusta sākumā norisināsies Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu