Velvere ar uzvaru prestižās sacensībās labo Latvijas rekordu 800 metros

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Skrējēja Līga Velvere svētdien kļuva par pirmo Latvijas vieglatlēti, kas piedalījusies IAAF Pasaules tūres telpās sacensību seriālā un uzreiz izcīnīja uzvaru 800 metru distancē, turklāt laboja valsts rekordu.

Velvere Glāzgovā distanci veica divās minūtēs un 2,01 sekundē, par 0,38 sekundēm apsteidzot otrajā vietā finišējušo vietējo britu sportisti Linsiju Šārpu.

Velvere valsts rekordu uzlaboja par 0,17 sekundēm un sasniedza septiņpadsmito labāko šī gada rezultātu pasaulē. Savukārt starp eiropietēm ātrākas bijušas vien sešas sportistes.

Pirmo reizi Velvere šajā distancē Latvijas rekordu laboja 2016.gadā, kad distanci veica divās minūtēs un 3,08 sekundēs, pārspējot tobrīd 31 gadu vecu Maritas Ārentes rekordu. Savukārt pērn februāra vidū viņa rezultātu paaugstināja līdz divās minūtēm un 2,18 sekundēm.

Pirms mēneša Velvere tikai par 0,03 sekundēm atpalika no valsts rekorda 800 metros. Tāpat viņa janvārī sacensībās «Kuldīgas Katrīnas kauss» laboja Latvijas rekordu 1000 metru distancē.

IAAF Pasaules tūres telpās seriāls, kas ir kā analogs vasarā veiktajam Dimanta līgas seriālam, notiek kopš 2016.gada un Glāzgovā tika aizvadīts šī gada noslēdzošais, sestais, etaps. Velvere kļuva par pirmo Latvijas vieglatlēti, kas piedalījusies šajā seriālā.

Nākamajā nedēļā Lielbritānijas pilsētā Birmingemā notiks pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās, kurā Latviju pārstāvēs Velvere, trīssoļlēcējs Elvijs Misāns, tāllēcēja Lauma Grīva un sprinteris Austris Karpinskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu